11 January 2015

Tyvikasvu piiloon, miten?


Aiemmin kerroin, että aloitin syyskuussa 2014 omanvärin kasvatusurakan hiuksiini. Minulla on siis vaalea tukka ja tummempi tyvi. Projekti etenee. Mutta haasteita matkalla aiheuttaa tyvikasvu, juurikasvu, just name it. Eli oman hiustenvärini tyvessä ja aiemmin värjätyn muun hiuksen raja ei ole kovin kaunis. Etenkin kun toinen on tumma ja toinen vaalea, aivan toisistaan erilaiset sävyt, joten kontrastia on.

Olen joutunut miettimään ja pähkäilemään miten saisin tuota kasvavaa tyvikasvua piiloon, tai edes siedettävän näköiset hiukset kun menee ulos.


  • Ainakin olen huomannut, kun on puhtaat pestyt hiukset tuo raja ei näy niin radikaalisti, eikä näytä niin pahalta. 
  • Jos laittaa hiukset tiukasti kiinni poninhännälle, näkyy raja selvemmin. Eli puhtaat ilmavat hiukset on hyvä vinkki ainakin. 
  • Sekä erilaiset pannat ja nauhat hiuksiin ovat helppo tapa saada tyvikasvu piiloon. 
  • Ja hatut, lippikset sun muut tietysti. Mutta eipä sitä voi töissä kulkea sisätiloissa hattu päässä päivästä toiseen. 
  • Yhtenä päivänä keksin hyvän vaihtoehdon myös. Muotoilee hiuksia sillä tavalla että saa tyven piiloon. Eli erilaisia kampauksia, lettejä tms. Kampausten teko vie usein enemmän aikaa. Joten ei varmasti tule joka aamu tehtyä. Mutta vaihtelun vuoksi varmasti silloin tällöin. 
  • Yksi keinohan on hiusten tyvivärjäys, jolla varmasti saa piiloon koko tyvikasvun. Tätä tapaa en vain halua käyttää, kun tarkoituksena on nimenomaan kasvattaa tyveä tai sitä omaa väriä sieltä. Mutta ehkä jonkunlainen kevytvärjäys tyven ja muun hiuksen rajaan jossain vaiheessa, jotta kontrasti ei olisi niin suuri.. 
  • Olisiko suositella jotain?
  • Ainiin, luin jokin aika sitten netistä, että on olemassa juurikasvukyniä. Joilla saa värjättyä hiuksen tyven, vähän niinkuin tussin tapaan. Onko kokemuksia? 
  • Taitaa olla olemassa myös tyviväripuuteria ym. Ovatkohan nämä tuotteet kokeilemisen arvoisia? 


Tyvikasvu piiloon leteillä:


tyvikasvu, miten piilottaa tyvikasvu, vaaleat hiukset, blondi, letit, tyvikasvu piiloon, juurikasvu, hair roots, how to hide

tyvikasvu, miten piilottaa tyvikasvu, vaaleat hiukset, blondi, letit, tyvikasvu piiloon,

tyvikasvu, miten piilottaa tyvikasvu, vaaleat hiukset, blondi, letit, tyvikasvu piiloon, juurikasvu, hair roots, how to hide


Kuvissa, miten yritin piilottaa tyvikasvuani lettikampauksella. Kokonaanhan en sitä piiloon saanut. Mutta huomio ei ehkä niin paljon enää kiinnity vain siihen tyvikasvuun? Ainakin toivon mukaan. Lettejä voi toki tehdä tuossa kampauksessa niin paljon kuin ehtii ja haluaa. Suhteellisen helppo ja nopea kampaus. Lähikuvista ei tietenkään kovin hyvältä näytä tuon värin suhteen, mutta eipä kukaan varmasti hiuksiani noin läheltä tiirailekaan.

Onko jollain jakaa hyviä vinkkejä, miten saada tyvikasvu piiloon?


Translation: How to hide yout hair roots? Does anyone have any good tips?No comments :

Post a Comment