8 February 2015

Tinderöinnistä


Sytykettä nettideittailuun.


Tällä hetkellä varmaan jokainen sinkku tai ei sinkku tietää Tinderistä, on kuullut tai itse kokeillut. Tottakai sinne tuli itsekin liityttyä kun kavereilta alunperin kuulin tästä nettideittailun mobiilisovelluksesta. Appi on helppo ladata puhelimeen. Ja varoitan jos et ole vielä kokeillut, niin tulet jäämään koukkuun!


tinder, swipe right, pyyhkäise oikealle, match, pari, tinderöinti


Olen tosiaan sinkku, en siellä muuten olisi/käyttäisi. On nimittäin tullut huomattua, että Tinderissä näyttäisi olevan jonkun verran varattujakin henkilöitä. Todella ikävää tuollainen, monestakin syystä. Toivottavaa olisi, että sovellukseen rekisteröityisivät vain henkilöt, jotka ovat tosissaan ja rehellisiä.

Tinderiin tosiaan jokainen lataa kuvansa ja laittaa asetukset (omat sekä hakuasetukset). Esim. mitä ikäluokkaa hakee, sukupuoli, eäisyys (km). Sitten vain selailemaan ehdokkaita (tai heidän kuviaan). Pyyhkäiset vain oikealle jos tykkäät tai vasemmalle jos et tykkää. Voi myös painaa "sydäntä=yes" tai rastia="no". Ja jos molemmat painatte "yes", teistä tulee match. Ja voitte alkaa jutella toisillenne. Kumpi vain voi aloittaa keskustelun, tai ei kumpikaan :D

Kuulostaa aika karulta kun tehdään arvio toisesta heti pelkän kuvan perusteella. Mutta toisaalta alkuun se on ihan hyvä. Minusta ainakin aluksi siihen ulkonäköön ihastutaan, ja sitten sisimpään rakastutaan. Ja tarviihan sen ulkonäön miellyttää, jotta jaksaa toista sitten vuodesta toiseen kattella ;) heh.

Näet muista kuvan lisäksi etunimen, sukupuolen, iän ja etäisyyden. Lisäksi Tinder näyttää jos teillä on yhteisiä Facebook kavereita. Sovelluksen ideana on yhdistää tuntemattomia ja toisiaan lähellä olevia henkilöitä. Kannattaa sinkkujen kokeilla.


tinder, tinderöinti, nettideittailu, online dating, dating online, tinder deittailu, tinder dating, swipeng, match, looking for love,

tinder, tinderöinti, nettideittailu, online dating, dating online, tinder deittailu, tinder dating, swipeng, match, looking for love,Vinkkejä miesten Tinder kuviin 

Tinderiin mahtuu jos jonkunlaista ihmistä, on tullut todettua ja nähtyä. Tuntuu, että eräät asiat toistuvat miesten profiileissa siis kuvissa. Nämä eivät ole kovin hyviä asioita, etenkin jos on hakemassa sitä mielitiettyä ja  sydämen klikkauksia. Joten kokosimpa ne tähän, jos joku vaikka eksyisi lukemaan ja ottaisi vaarin näistä vinkeistä ;)

- Älä laita kuvaa eläimen kanssa. Uskomattoman monilla on kuvissa tiikeri, koira tms. Kiva että tykkäät eläimistä, mutta tälläinen ei kuitenkaan ole hyvä esittelykuva. Lemmikkejä sinulla toki voi olla, osa tytöistä tykkää, mutta on niitäkin jotka eivät välitä eläimistä.

- Älä poseeraa auton tms esineen kanssa.  Kiitos tiedosta että omistat auton (jos kuvassa edes on oma autosi) mutta vaikutuksen teet paremmin ilman poseerausta auton kanssa.

- Älä laita kuvaa lapsen kanssa. Nämä kuvat ovat toki herttaisia, ei sitä kieltämään. Mutta moni tyttö voi pyyhkäistä kuvasi ohi. Eivätkä jaksa jäädä arvuuttelemaan, onkohan kuvassa oleva lapsi, sinun lapsesi, kummilapsi, siskon tyttö jne.

- Älä laita kuvaa ilman paitaa/ kalsareissa. Kukapa ei tykkäisi komeasta ja lihaksikkaasta miesvartalosta. Mutta et tee isoa vaikutusta esittelemällä treenattua kroppaasi (tai treenaamatonta) lähes ilman vaatteita. Pullistelukuvat ovat ehdoton nounou. Tytöille pitää jättää jotain mielikuvituksenkin varaan. Tietty voit mainita profiilissasi, että tykkäät urheilla, se riittää.

- Älä laita kuvaa kaveriporukasta. Toki mukava nähdä, että sinulla on kavereita ja muutakin elämää kuin tinder. Ja ehkä hyvännäköisiä kavereitakin. Näistä kuvista tulee pyyhkäistyä ohi, kun ei voi tietää kuka juuri sinä olet tästä kaveriporukasta. Ellet ympäröi itseäsi. Mutta siis unohda tämä kuvatyyppi pääkuvasta.

- Laita mieluiten kuva itsestäsi yksin. Ainakin pääkuvaan, mikä näkyy heti muille. Näin näkee heti kuka ja millainen mies. Mieti, että tämän kuvan perusteella ihmiset joko tykkäävät tai eivät tykkää. Muunlaisia kuvia voi olla muitten kuvien joukossa. Tosin nekin kannattaa harkita millaisia laittaa.

- Mieti minkälaisia kuvia laitat myös muihin kuviin. Jos deittailijat ovat kahden vaiheilla ensimmisen kuvan nähtyäsi, he avaavat profiilisi muut kuvat. Tämä täydentää ratkaisun, painaako kyllä vai ei.

- Laita tietoja kohtaan jonkinlainen pieni esittely itsestäsi. Esimerkiksi harrastuksista, missä asut. Tai oletko kyseisessä maassa paraikaa vain matkalla.


tinder, tinderöinti, tinder quotes, tinder fun quotes, tinder fun, online dating, nettideittailu


Tinderöinti ulkomailla

Tinder on minusta siitäkin hyvä deittisovellus, kun sitä voi käyttää ulkomailla matkustaessa. Maksimissaan henkilöitä voi hakea 150km säteeltä. Eli jos olet Suomessa, niin ei kovin pitkältä säteeltä. Mutta kun olet reissussa toisessa maassa, on tosi mielenkiintoista selailla siellä Tinderiä, ja katsella millainen tinder-tarjonta on kyseisessä maassa. Täytyy tunnustaa, että näin on tullut tehtyä lähes jokaisella viime vuoden ulkomaanmatkalla.


tinder, tinderöinti, tinder quotes, tinder fun quotes, tinder fun, online dating, nettideittailu


Mikä Tinderissä harmittaa

Eniten Tinderissä harmittaa, että olet vahingossa pyyhkäissyt jonkun lähes täydellisen tyypin ohi (ainakin kuvassa vaikutti siltä). Mietit jo sulkevasi Tinder-profiilisi ja luovasi sen uudelleen, jotta pääset uudestaan selailemaan. Ja päätät olla tarkempi ettet toista virhettä. Onko muille käynyt näin? Uskoisin ;D Ei siinä voi vissiin muuta tehdä kuin, luoda profiili uudestaan tai jäädä vain hetkeksi harmittelemaan ja sitten jatkaa eteenpäin selailua. Kenties tapaatkin juuri tämän ohi-pyyhkäisemäsi-kuvan unelmamiehen Tinderin sijaan vaikka ruokakaupassa. You never know!

Tinder kokemuksieni myötä huomannut, että monet miehet ovat sovelluksessa ilmeisesti vain huvinvuoksi. Klikkailevat miten sattuu, eivätkä aloita keskusteluja, tai vastaa viestiin jos sinä olet aloittanut keskustelun. Eli jos saat parin, eikä tule mitään keskustelua. Tiedät siis heti millä mielellä tinder-parisi on sovelluksessa liikkeellä, ei kovin vakavissaan.
Jos käy niin, että mies aloittaa keskustelun, todella usein ollut ns. limaisia iskurepliikkejä ja muuta ei julkaistavaa. Joten miehet hyvät, miettikää myös miten aloitatte keskustelun. Jotta nainen ei ensimmäisen lauseesi jälkeen jo poista sinua pareista.

Nettideittailun myötä myös itse todellisuus voi hämärtyä. Etsitään yhä täydellisempää kumppia itselle, usein sellaista mitä ei olekaan. Asetetaan aivan liian korkeita toiveita ja vaatimuksia tulevalle kumppanille. Eletään yhä enemmän internetin syövereissä, kuvat ihmisten takana eivät tunnu niin todelliselta. On jotenkin aivan liian helppoa katsella muiden kuvia ja jutella netin välityksellä. Ei nähdä enää vaivaa sopia oikeita kunnon treffejä. Helpompi jutella kännykän välityksellä. Ei ole aikaa, tai ei vain jaksa nähdä vaivaa. Etenkään kun ei ole vielä tullut vastaan se täydellinen kumppaniehdokas. Ei anneta mahdollisuutta todellisuudessa toiselle. tämä on hyvin tuttua itsellenikin.


tinder, tinderöinti, tinder quotes, tinder fun quotes, tinder fun, online dating, nettideittailu


tinder, tinderöinti, tinder quotes, tinder fun quotes, tinder fun, online dating, nettideittailu


*******************************************************************************

Kaikenkaikkiaan vuosien mittaan on tullut kokeiltua jos jonkinmoistakin deittisivua tai -ohjelmaa. Tinder on kyllä minusta kenties yksi parhaista, ainakin hauskaa ajanvietettä. Ja eihän sitä voi koskaan tietää mitä kautta tai mistä sen oikean tapaa.

Kun mietin tätä Tinderiä ja hakusovelluksia. Ehkä jatkossa tulee mobiilisovellus, jolla voisi hakea läheltä seuraa lenkille tai kahvillekin. Tämmöinenkin olisi kiva! Tinderissähän on kyse seuran hausta ns. romanttisessa mielessä. Joten sellaiselle sovelluksellekin voisi olla kysyntää, jossa haetaan kaveriseuraa harrastuksiin ym.

Oletteko kokeilleet Tinderiä? Onko se vain ajanvietettä, vai olisiko joku jopa tavannut sitä kautta rakkauden? :)


Translation:  Tinder. Online dating. Different aspects. But I recommend to try. At least abroad. It is fun. And if all goes well. You meet the love of your life.

No comments :

Post a Comment