19 December 2014

Finnish Mince Pies | With apple-cinnamon filling

Joulutorttu, tähtitorttu... 


Yksi joulun maistuvimmista herkuista - joulutortut omena-kaneli täytteellä. Ja minun tapaani tehtyinä - pieniksi suupaloiksi.

Näitä minijoulutorttuja minun on tehtävä joka jouluna. Ja auta armias, on välillä saanut metsästää tuota omena-kaneli täytettä useammastakin kaupasta ennenkuin löytyy. Joten tänä jouluna kun bongasin ensimmäisen kerran kaupanhyllyltä tuota kyseistä tähtitorttu- täytettä, päätinkin samantien santsata ja ostaa useamman ettei ainakaan kesken lopu :D

Tykkään tosiaan näperrellä noita pikkuisia torttuja, eli yhdestä isosta saa neljä pientä. Juuri sopivan kokoisia sellaisenaan laitettavaksi suuhun. Taitaa siinä olla enemmän hommaaa mutta kuitenkin. Tein tällä kertaa osan näitä perinteisiä isompiakin. Ja muuten äsken huomasin, että olen syönyt nämä kaikki pienet, ja isot ovat kaikki syömättä! Nuo pienet on jotenkin helpompi syödäkin. Eivät roskaakaan. Kun noita isoja taas syö, niistä usein tippuu kuivia taikinan palasia. Joten pienet on parempia senkin takia. Tosin niitä "joutuu" syödä useamman kappaleen, mikä harmi :D Kohta onkin taas yksi satsi syöty, minkäs teet kun ovat niin hyviä. Helppo ja nopea valmistaa, ja ilmeisesti yhtä nopea syödäkin! Ainakin kerran näitä joulutorttuja pitää vielä tänä joulun aikana askarrella..



joulutorttu, tähtitorttu, mince pie, omena-kaneli, apple-cnnamon


joulutorttu, tähtitorttu, mince pie, omena-kaneli, apple-cnnamon, taikina,


joulutorttu, tähtitorttu, mince pie, omena-kaneli, apple-cnnamon, taikina,


joulutorttu, tähtitorttu, mince pie, omena-kaneli, apple-cnnamon, finnisfmincepie


joulutorttu, tähtitorttu, mince pie, omena-kaneli, apple-cnnamon, finnishmincepie


joulutorttu, tähtitorttu, mince pie, omena-kaneli, apple-cnnamon, finnishmincepie



Mites oletteko enemmän perinteisen luumutäytteisen joulutortun ystäviä? Vai meneekö molemmat maut?


Translation: My kind of mince pies.  Bite-size. Filled with apple-cinnamon. Must have for every Christmas!

No comments :

Post a Comment