3 February 2015

Kaupunkiloma Berliinissä odottaa helmikuussa!

Berlin calls in February!

Ihanaa. Vihdoin sain varattua jokunen päivä sitten matkan Saksaan, Berliiniin! Olen aina halunnut sinne käymään, ja pian pääsenkin :)

Berliinissä kiehtoo:
- suurkaupunki - nähtävyyksiä - historiaa - ostoksia - edullinen hinta - lyhyt lentomatka - KEBAB ! :D

Lähden reissuun helmikuun puoli välin paikkeilla. Olen siellä kaksi yötä viikolla. Otin suorat lennot (airberlin kautta). Hotellin valkkaaminen aiheutti hieman päänvaivaa (hotelleja, hostelleja ym löytyy runsaasti). Päädyin hotelliin keskustassa ja hyvien kulkuyhteyksien varrella, alueella Mitte. Lennot ja hotellin varasin pakettina Ebookerrsin kautta.


Kävin jo heti seuraavana päivänä matkan tilattuani kaupassa ostamassa Berliinin matkaoppaan. Täytyy ehtiä siihen tutustumaan ja tekemään matkasuunnitelmaa vielä ennen kuin matka koittaa. Aika menee nopeasti, toivottavasti ehdin kunnolla paneutua, jotta saan kaiken makdollisen irti Berliinistä parissa päivässä (tässä auttaa hyvä ennakkosuunnittelu).

Meinasin vähän muistella saksan kielioppiakin. Siitä on vuosia aikaa kun olen lukenut jokusen kurssin saksaa koulussa. Joitain sanoja vielä muistan. Mutta tietysti pääosin on päässyt sanasto unohtumaan kielen käytönpuutteen vuoksi. Yksi ilta mieleeni tuli saksalainen tv-sarja Marienhoff. Muistan katselleeni sitä usein pienempänä. Ehkä jos katsoisi sitä sarjaa vaikka muutamat jaksot Youtubesta, niin ehkä jotain sanoja palaisi vielä mieleeni :D
Melkein yhtä ihanaa kuin itse reissu, on tämä loman odotus ja suunnittelu. Eikö vain!?


-Kuvat lainattu googlesta-

Kertokaa ihmeessä kokemuksia Berliinistä ja jos on jotain vinkkejä tarjota, niin kuulen mielelläni! Esimerkiksi; missä kannattaa käydä, mitä kannattaa syödä, matkoihin liittyen, tai mitä mieleen tulee :)

Translation: I'm going on holiday to Berlin in February. I can not wait! Could you give me travel tips!? :)

No comments :

Post a Comment