22 January 2016

Quick weekend getaway to Warsaw!


Niinhän siinä kävi että tuli varattua keskiviikkona tälle saman viikon viikonlopulle matka Puolaan, Varsovaan. Olen kuullut ja lukenut Varsovasta paljon hyvää. Siellä historia ja moderni nykypäivä korkeine tornitaloineen elää vieretysten. Varsovan suosio lomakohteena on vuosien saatossa vain kasvanut. Kohde on lähellä, etenkin meitä suomalaisia. Hintataso on verrattain edullinen. Esim. sain matkalleni hienon neljän tähden hotellin sopivaan hintaan, mitä ei ihan joka Euroopan kaupungista saa. Otin myös edullisemmat vaihtolennot. Matkustan nyt ensimmäistä kertaa Puolaan ja sen pääkaupunkiin Varsovaan, jännittävää. Kaupunkia on usein verrattu Berliiniin, se lisää vielä matkan kiehtovuutta sillä rakastan Berliiniä.

Pian onkin lähtö kentälle. Käsimatkatavarat on pakattuna ja check-in verkossa jo tehty. Varsovassa pitäisi olla vain muutama pakkasaste, silti pitää lämmintä ottaa mukaan kun kiertelee ulkonakin nähtävyyksiä. Mutta nautin kyllä varmasti pienemmistä pakkaslukemista kuin täällä Suomessa nämä -20 tällä hetkellä, hrr. Odotan kovasti että pääsen fiilistelemään uutta kaupunkia ja sen elämänmenoa ja arkkitehtuuria. Haluan kokeilla Puolan keittiön erikoisuuksia ja toki millaista kebabbia sieltä saa (niin kuin teen joka maassa:D). Erityisesti odotan ostoksille pääsyä, isoja kauppakeskuksia ja paljon sellaisia kauppoja mitä ei Suomesta löydy. Tämäkin vaikutti matkakohteen valintaan kohteen edullisuuden ohella, ja myös se että Varsova on kivan lähellä Suomesta ja en ole siellä ennen käynyt. Puolan kieli kuulostaa hassulta, josko oppisin sitäkin muutaman sanan.

Onko teistä kukaan käynyt Puolassa? Mitä olette tykänneet? Ystäväni on muuten menossa ensi viikolla Puolaan Gdanskiin, hauska sattuma. Sekin kaupunki vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. Puhumattakaan Krakovasta. No aloitan tämä puolan valloituksen tällä kertaa Varsovasta. Hej!

puola, poland, varsova, warsaw, matka, matkat, travel, travels, travelling, weekend trip, viikonloppumatka, weekend getaway, quick, nopea, talvi, winter, time, kaupunkimatka, viikonloppumatka, city break, eurooppa, europe, pääkaupunki, matkatiedot, travel plans, matka ideat,

Matkatiedot:

  • Matka varattu: Ebookers
  • Lennot: Vaihtolennot
    • Meno: Helsinki- Zurich- Varsova. Lentoyhtiö: SWISS.
    • Paluu: Varsova- Frankfurt- Helsinki. Lentoyhtiö: Lufthansa.
  • Lennot ja hotelli Varsovassa (2 yötä) n.304€
  • Hotelli: Novotel Warszawa Centrum (4 tähteä)

Tämä Varsovan matka tuli varattua aika äkkilähtönä kaupunkilomalle. Reissun suunnittelu on jäänyt sen myötä vähiin. Tykkään yleensä valmistautua matkaan huolellisesti, mutta hyvä kokeilla välillä näinkin rennommin. Matkaoppaan ehdin sentään ostaa ja käydä vaihtamassa valuuttaa valmiiksi torstaina. Onneksi lennoilla on aikaa lueskella ja tutustua lisää kohteeseen. Palataan matkan jälkeen!


// I booked on this Wednesday a weekend trip to Poland, Warsaw. Just two days before departure. Much I havent had time to plan the trip. But I've heard and read a lot of good of Warsaw. An appropriate mix of history and modern. Fun to travel and explore new destinations. Poland is an affordable destination and a nice close to Finland. In particular, I look forward to shopping, and shops which is not in Finland. Soon I have to leave to the airport. Talk to you later after the trip! I would be interested to know have you been in Poland?No comments :

Post a Comment