23 March 2015

Kayla Itsines BBG vko 1

TREENIT VKO 1


Ensimmäinen viikko Kaylan ohjelmaa takana! Voin sanoa että yllättävän rankkoja ovat treenit. Niitä tehdään siis kolme kertaa viikossa. Kerrallaan noin 28 minuuttia. Joka sisältää kaksi erilaista sarjaa, molemmat tehdään kaksi kertaa, eli 4 x 7min sarjat + venyttely. 

Jokainen minuutti on tosi tehokas. Intensiivinen treeni, tykkään kyllä. Kolme kertaa viikossa siis tätä lihasharjoittelua. Ja kolme kertaa viikossa aerobista. Esimerkiksi rauhallista kävelyä tai pyöräilya noin 30- 40 minuutin ajan. Suosin itse kävelya, tekee niin hyvää ulkoilla ja saada raitista ilmaa. Viikonloppuna jos käyn kävelyllä menen yleensä ennen aamupalaa tyhjällä mahalla. 

Intensiivinen treeni, tykkään kyllä. Jokainen minuutti on tosi tehokas. Nämä treenit saa hyvin mahdutettua vaikka kuinka kiireiseen aikatauluun. Ja jää aikaa muuhunkin vielä. Parasta. 

Tein treenit Kaylan ohjeen mukaan, treenien järjestystä voi vaihdella. Esimerkiksi aerobisten ja lihaskuntotreenien paikkoja, miten itselle ja aikatauluun parhaiten sopii. Treenit voi tehdä salilla tai kotonaan, kesällä vaikka ulkona. Tosi kätevää ja helppoa siis noudattaa Kaylan ohjelmaa. Parin treenin paikkaa piti vaihtaa aikataulujen vuoksi. Lihastreenit tein yleensä iltasella töiden jälkeen. 

Burbeet olivat tosi rankkoja, tuntuu että ei pysty yhtään. Mutta sisulla oli tehtävä loppuun asti. Vatsat oli ihmeen rankat, ja erilaiset liikkeet kuin oli tottunut. Ei pystynyt vatsojen jälkeen moneen päivään edes kylkeä kääntämään sängyssä ettei sattunut. Tuntuu todellakin. 

Kun treeni on niin intensiivinen, hiki jouksee ja syke nousee. On tärkeä treenin jälkeen venytellä hyvin ja palautua treenistä. Rentoutua, levätä sekä nukkua hyvin ja riittävästi. Elimistö käy kierroksilla pitkään vielä treenin jälkeenkin. Treeni ei siis ole tehokas vain sen 28 minuutin ajan. Vaan sen jälkeenkin kroppa tekee töitä, sen huomaa :-)

kayla itsines, bikini body, week 1, viikko 1, workouts, food, help, quide, eating plan, guide, exercise plan, treeni, fitness,

Kirjaan Tehdyt treenit ylös HeiaHeia- tililleni. Siellä on kätevä pitää treenipäiväkirjaa. Alla näkyy ensimmäisen viikon treenini merkittynä heiaheiaan. Lisään aikoihin ylös myös venyttelyt (ainakin kun muistan).

treeni, urheilu, sports, heia heia, workouts, kayla itsines, jumppa, kävely, walk, work out, exercise,


- Maanantai: Legs 35min
- Tiistai: LISS 49min
- Keskiviikko: Arms & abs 35min
- Torstai: Full body 35min
- Perjantai: LISS 1h
- Lauantai:LISS 50min
- Sunnuntai: Rest

RUOAT VKO 1


Ruokailut meni pääosin ihan suunnitelman eli H.E.L.P- ohjeen mukaan. Tässä auttoi kun olin tehnyt valmiiksi edellisenä viikonloppuna melkein kaikki ruoat. Tosin ensimmäisen viikon lopulla eli viikonloppuna oli pientä lipsumista. Tuli vähän maistettua makeaakin. Kun sattui Helsingissä olemaan katukeittiöpäivät, niin olihan siellä käytävä. Eikä voinut käydä maistamatta mitään tietenkään. No tuskin tuohon tämä etenemiseni kaatuu. Vaan taas jatketaan eteenpäin motivoituneena :-)

Tässä kumminkin kuvia ensimmäisen viikon ruokailuistani. Välipalat puuttuu kuvista. Joka päivä siis viisi kertaa syömistä. Aamiainen, lounas, päivällinen ja kaksi välipalaa. Ja vettä tietysti pitkin päivää reilusti.

aamupala, breakfast, kayla itsines, bikini body, help, eating plan,

lunch, lounas, kayla itsines, bikini body, bbg, help, eating plan, quide, lifestyle, elämä, fitfood,

päivällinen ,dinner, food, ruoka, enchiladas, kayla itsines, meal plan, plan, eating, help, quide,


- Aamupala: Tumma leipä, päällä munaa ja avokadoa
- Lounas: Kalkkuna ja quinoa - salaattia
- Välipala: Jugurttia ja omenaa
- Päivällinen: Enchiladas, kanalla ja kasviksilla
- Välipala: Hedelmä


Ruoat maistui ihan jees. Huomaa ohjeista ettei ole ihan suomalaisille. Löytyy vähän meillekin eksoottisempia ainesosia ohjeista. Niitä voi muokkailla mielensä mukaan, jos jokin ainesosa ei ole mieleen tai ei löydy omasta kaupasta. Sopivasti oli syömistä päivän mittaan. Pariin otteeseen taisi tulla jo nälkääkin. Iltavälipala jäi muutamana iltana välistä, kun ei enää silmät pysyneet auki eikä täten jaksanut syödäkään.

Kaylan H.E.L.P ruokaohjelmasta tosiaan löytyy ateriasuunnitelma 14 päivän ajalle. Näistä esimerkeistä saa hyviä ideoita ja ruokaohjeita. On monia mitä ei ole tullut itse aiemmi ntehtyä, saa kyllä vaihtelua syömisiin. Ehkäpä vielä entistä monipuolisemmaksi. Toki jonkin verran muokkailen noita ohjeita, että maistuvat tänne suomalaiseenkin suuhun.

Meinasin toteuttaa ruokaohjeita niin, että syön yhden viikon melkeimpä samoja ruokia. Eli samaa aamupalaa koko viikon, samoin lounaan ja päivällisen kohdalla. Näin on minusta kaikista helpointa ja yksinkertaisinta. Ei tarvitse olla joka päivä kaupassa ostamassa ruokaa, ja sai tehtyä viikoksi ruoat valmiiksi. Minusta ei viikossa vielä kyllästy samaan ruokaan. Itseasiassa olen tehnyt samaan tyyliin aiemminkin jo kuukausia.


Miten siellä mennyt Kaylan treenit, niillä ketkä niitä tekee? Noudatatteko ihan sataprosenttisesti ohjeita, vai voiko kanssa välillä ihan hyvällä omalla tunnolla lipsua ohjeista?


Translation: The first week of the Kayla program over. I did all the training sessions. Eating went well during the week. But the weekend was a bit more to taste. Forward will continue motivated. How is there going?


No comments :

Post a Comment