12 November 2015

Dim sumit - Natural Flavor Tea House Helsinki


Kiinalainen teehuone / dim sum - ravintola 

Tiistai/ Tuesday 27.10.15

, dim sum, helsinki, aikatalo, center, keskusta, ravintola, restaurant, teehuone, tea house, mikonkatu, natural flavor tea house, lounas, lunch, keitto, soup,wonton, nyyttikeitto, dumpling, nyytti, dumpling soup, kiinalainen, chinese, ruoka, food, vinkit, tips, ravintola, syömäpuikot, chopsticks,

Helsingin keskustasta Aikatalosta löytyy ihastuttava pikkuinen kiinalainen teehuone / dim sum ravintola - Natural Flavor Tea House Helsinki

Dim sum tarkoittaa kiinalaisia pikkupurtavia eli välipaloja. Esimerkiksi lihaa, kalaa tai äyriäisiä sisältävä ruoka-ateria. Ateria nautitaan yleensä teen kanssa. Dim sum syntyi Kiinan ja mm. Euroopan välillä kulkeneen Silkkitien taukotuvissa, joissa alettiin myydä pieniä välipaloja teen kanssa.

Dim sumit ovat tunnettuja monissa maissa ja ovat alkaneet nyt tulla tutummaksi Suomessakin. Natural Flavor Tea House on Suomen ensimmäinen dim sum - ravintola ja Helsingin ensimmäinen kiinalainen teehuone. Tämä pieni teehuone on tunnelmallinen ja rauhallinen, sieltä löytyy 20 istumapaikkaa. Keittiössä valmistuu maukkaita keittoja ja erilaisia taikinaan käärittyjä nyyttejä. Tarjolla on korkealaatuista teetä eri maista. Paikan päällä myös myydään teetä ja astioita.

Teehuoneessa pääsee nauttimaan kiinalaisesta ruoasta ja teestä ystävien tai perheen kanssa. Kuten myös erilaisesta kulttuurista ja tunnelmasta.

hkiPA271674, , dim sum, helsinki, aikatalo, center, keskusta, ravintola, restaurant, teehuone, tea house, mikonkatu, natural flavor tea house, lounas, lunch, keitto, soup,wonton, nyyttikeitto, dumpling, nyytti, dumpling soup, kiinalainen, chinese, ruoka, food, vinkit, tips, ravintola, teeastiat, teekauppa,

hkiPA271671, , dim sum, helsinki, aikatalo, center, keskusta, ravintola, restaurant, teehuone, tea house, mikonkatu, natural flavor tea house, lounas, lunch, keitto, soup,wonton, nyyttikeitto, dumpling, nyytti, dumpling soup, kiinalainen, chinese, ruoka, food, vinkit, tips, ravintola, teeastiat, sisustus,

Tarjolla

♥ keittoja ♥ nyyttejä ♥ Aasian välipaloja ♥ teetä ja kahvia (myös haudutettuna, tuoretta jääteetä)
♥ dim sum ♥ teetavaroita ♥ erilainen kulttuuri ja tunnelma

Ruokalista on kattava, tarjolla on keittoja, salaatteja, dim sumeja, valmiita menuita ja jälkiruokia lisukkeineen. Lisäksi keittojen kohdalla voi valita minkä kokoisen annoksen haluaa; pieni, keskikokoinen vai suuri. Keittovaihtoehdot ovat nyyttikeitto ja nuudelikeitto. Kaikissa ruokavaihtoehdoissa on tarjolla liha- ja kasvisvaihtoehdot.

Keitot maksavat 8,90e - 15,80e, dim sumit 2,50e- 7,90e, jälkiruoat ja teeleivät 1e- 3,80e.
Ruokalista löytyy täältä.

, dim sum, helsinki, aikatalo, center, keskusta, ravintola, restaurant, teehuone, tea house, mikonkatu, natural flavor tea house, lounas, lunch, keitto, soup,wonton, nyyttikeitto, dumpling, nyytti, dumpling soup, kiinalainen, chinese, ruoka, food, vinkit, tips, ravintola,

Kuulin paikasta ystävältäni, joka oli kuullut paikasta omalta ystävältään. Olimme lokakuisena tiistai-iltana ystäväni kanssa drinksuilla Helsingin keskustassa. Drinkkien jälkeen alkoi nälkä hiipimään vatsoihin, joten ystäväni ehdotti että menisimme syömään. Hän muisti tämän teehuoneen, joka sattui olemaan lähellä ja kehui kovasti paikkaa ja ruokia. Joten päätin lähteä kokeilemaan kiinalaista teehuone ravintolaa.

Valitsin listalta nyyttikeiton: Three fersh dumpling soup. Ystäväni otti jonkin nuudelikeiton. Keiton liemi oli aivan taivaallisen makuista. Tykkäsin myös nyyteistä vaikka oli ensimmäinen kerta kun niitä maistoin. Alkuun söin keittoa syömäpuikoilla, jonka jälkeen kun ei ollut jäljellä kuin liemi siirryin lusikoimaan kulhon aivan tyhjäksi. Otin pienen annoksen, joka oli sekin riittoisa. On hyvä kun saa valita annoksen koon. Jos ei ole suuri nälkä niin pieni keitto riittää hyvin. En alkuun yhtään tiennyt mitä odottaa paikalta. Ystäväni onnekseni auttoi ruokalistan tulkinnassa ja ruoan valinnassa. Kokemus oli kaikkineen varsin hyvä.

hki20, , dim sum, helsinki, aikatalo, center, keskusta, ravintola, restaurant, teehuone, tea house, mikonkatu, natural flavor tea house, lounas, lunch, keitto, soup,wonton, nyyttikeitto, dumpling, nyytti, dumpling soup, kiinalainen, chinese, ruoka, food, vinkit, tips, ravintola,

Olimme syömässä arki-iltana kuuden jälkeen, joten tilaa oli hyvin. Sen sijaan lounasaikaan voi olla aika täyttä paikan pienuuden vuoksi. Joskus voisi hakea annoksen mukaankin. En tosin muista oliko heillä takeaway- mahdollisuutta, uskoisi että näin olisi.  Hintaso on paikassa hieman korkeahko, mikä on valitettavaa. Ruoka oli kuitenkin todella maistuvaa ja hintansa väärti.

Työntekijät olivat ystävällisiä. Asiointi tapahtui englannin kielellä. Paikka oli lämminhenkinen, henkilökunta teki olon tervetulleeksi. Seura oli myös mieluisaa. Mikäs sen parempi tapa viettää koleahkoa syysiltaa kuin ystävän kanssa jutustellen herkullisen ja lämpimän keiton äärellä.

Joka tapauksessa sympaattinen pieni teehuone, jonne varmasti eksyn toistekin testaamaan muuta menua. Ensi kerralla voisin ottaa vaikka nuudelikeiton ja erikseen nyyttejä kera haudutetun teen.

Pääsisipä vielä joskus Kiinaan paikan päälle maistamaan dim sumeja! Matkaa odotellessa voi onneksi käydä nauttimassa teetä ja dim sumeja Helsingin Aikatalossa. Ja voisihan yrittää joskus kotona itsekin kokkailla dim sumeja. Tulisikohan niistä mitään.. Netistä ainakin löytyy paljon reseptejä. Tässä yksi.

Onko dim sumit teille tuttuja? Miltä maistuivat? 

, dim sum, helsinki, aikatalo, center, keskusta, ravintola, restaurant, teehuone, tea house, mikonkatu, natural flavor tea house, lounas, lunch, keitto, soup,wonton, nyyttikeitto, dumpling, nyytti, dumpling soup, kiinalainen, chinese, ruoka, food, vinkit, tips, ravintola,


Avoinna: ma- pe: 11.00- 21.00
                la: 12.00- 21-00

Osoite: Mikonkatu 8, Helsinki (Aikatalo, katutaso)


♥ Dim sum lounas on tarjolla ma-pe klo. 11.00- 15.00
♥  Viimeisen aukiolotunnin alennusmyynti joka päivä: Kaikki valmiit dim sumit, tee, kakut, tuore jäätee, haudutettu tee ja kahvi:  alennus - 50%
♥ Teeseremonia: joka lauantai klo. 15.00- 17.00. Teeseremoniassa näytetään miten tee saadaan haudutettua täydellisen makuiseksi ja miten se nautitaan.
♥ Viikoittainen tarjous: teetä 50% alennuksella. Pussi teetä/ asiakas.


// In the center of Helsinki is adorable little Chinese tea house / dim sum restaurant - Natural Flavor Tea House Helsinki. I select from the list dumpling soup: Three fish dumpling soup. Soup was delicious and warm. As the atmosphere. I recommend to visit and enjoy the dim sum with tea.


2 comments :

 1. Eksyin tänne sun blogiin vahingossa ja pakko kehua, että jotenkin tosi motivoiva ja inspiroiva blogi sulla. :) Tykkään! :)

  http://sonjatuuliak.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentista :-)

   Delete