28 August 2016

Meikkitermit


Avataan hieman viime aikojen suosituimpia meikkitermejä. Ne eivät ole enää vain ainoastaan meikkiammattilaisten ja meikkivloggaajien käytössä. Vaan kaikki me "tavalliset meikkaajatkin" niitä käytämme.. Joko meikkiterminä tai meikissä tiedostamatta mistä meikkitrendistä tai -termistä onkaan kyse. Onko teille jo tuttuja mm. Contouring? Highlighting? Baking? Strobing? Dewy Skin? 

Untitled


CONTOURING


Tarkoittaa meikkiä, jonka avulla muotoillaan kasvot. Tässä käytetään avuksi valoja ja varjoja. Toinen contouringia kuvaava termi onkin kasvojen varjostaminen. Varjostussävyjä laitetaan sinne, missä olisi luonnostaankin varjoa. Erityisesti poskiluun alle, nenänvarsi, ohimot, hiusraja, alahuulen alle sekä leuan alle. 

Contouringin voi tehdä nestemäisellä tai jauhemaisella meikkituotteella. Siinä käytetään kahta eri sävyä, eli omaa ihon sävyä tummempaa sekä vaaleampaa. Varjostusvärin on hyvä olla kylmä, mattapintainen ja neutraalin sävyinen ja 2-3 astetta omaa ihonsävyä tummempi. Tuotteessa ei saa olla kimalletta, jotta saadaan kasvoista luonnollisen näköiset.

Varjostusvärin avulla voidaan joitain alueita pienentää tai viedä taka-alalle. Contouringissa käytetään omaa ihonsävyä tummempaa tuotetta, jonka avulla voidaan saada mm. posket ja nenä kapeammiksi tai leuka paremmin esiin. Alahuulen alle laitettu varjostus tuo taas  muhkeutta alahuuleen. Varjostusten lisäksi kasvoja muokataan myös korostusten keinoin (vaalea sävy).

Varjostuksilla muokataan kasvojen piirteitä ja luodaan kulmia ja varjoja kasvoille tummemman sävyn avulla. Contouringin tavoitteena on tehdä kasvoille kolmiulotteisuutta ja symmetriaa. Luodaan illuusio varjoista. Contour buumin takana on alunperin realitytähti Kim Kardashian.

Tarvitset: Meikkipaletti (tumma väri varjostuksiin ja vaalea väri korostuksiin). Siveltimet: Varjostus: contour-sivellin (viisto tai pyöreä)  (tämä, tämä), korostus: viuhkasivellin (tämä), häivytys: iso puuterisivellin (tämä).

Miten: Ensin tehdään meikkipohja kasvoille. Sen jälkeen levitetään voidemainen tai puuterimainen varjostusväri. Väriä laitetaan poskiluun alle, leukaan, otsaan hiusrajan lähelle ja nenänvarteen. Lopuksi tuote häivytetään hyvin siveltimellä iholle. Jos käyttää voidemaista tuotetta, se on hyvä lopuksi vielä kiinnittää ihoon puuterimaisella tuotteella (joko väritön irtopuuteri tai varjostuspuuteri). Siveltimellä häivytyksen lisäksi kasvojen värieroja voi tasoittaa kivipuuterilla.

Tuotevinkki: Anastasia Beverly Hills - Pro Series Original Contour Kit (täältä, täältä). ABH - Contour Cream Kit (täältä). NYX - Highlight & Contour Pro Palette (täältä, täältä).

Video: Jaclyn HillHow To Contour


HIGHLIGHTING


Tarkoittaa kasvojen korkeimpien kohtien kuten poskipäiden, nenänvarren, kulmaluiden, amorinkaaren ja leuan tuomista esiin/ korostusta hohtavalla tuotteella. Highlighter- tuote tuo valoa ja hehkua tarvittaviin kohtiin kasvoille ja korostaa varjostuksilla aikaan saatuja muotoja.

Oikea korostustuotteen sävy on 2-3 astetta omaa ihonsävyä vaaleampi. Kannattaa valita himmeä tai hohtava koostumus, joka sisältää valoa heijastavia pigmenttejä. Tavoitteena on raikas ja kuultava lopputulos. Korostustuotteella voidaan tuoda hehkua koko kasvoillekin, jos sipaisee puuterisiveltimellä kevyesti läpi kasvojen.

Voidemaiset vaaleat metallisävyt ovat loistavia. Vaaleaihoisen kannattaa valita pinkkiin taittava korostustuote, ruskettuneelle iholle sopii parhaiten kultapohjaiset tuotteet. Rasvaiselle iholle on hyvä valita puuterinen korostustuote voiteen sijasta. Korostuspuutereita löytyy mattaisina, valoa heijastavina, hohtavina ja jotkut saattavat olla todella kimalteisiakin.

Ensin tehdään yleensä kasvoille varjostukset, ja vasta sitten korostukset. Meikkipohjan päälle lisätään hehkuvaa korostuspuuteria niihin kohtiin, joihin valo luonnollisesti osuu: poskipäille, ohimoille ja kulmakarvojen ylle jne. Hohtotuotetta on hyvä laittaa kasvoille muuallekin kuin poskipäihin. Tämä tasapainottaa kasvoja, kun kaikki valo ei ole vain silmien alla. Amorinkaarelle laitettu korostus nostaa ylähuulta hieman ja saa näin huulet näyttämään isommilta.

Tarvitset: Korostustuote (luomiväri, korostuspuuteri, hohtopuuteri, ). Siveltimet: viuhkasivellin (tämä), highlight sivellin (tämä).

Miten: Lisää korostusväriä kasvojen korkeimmille kohdille, kuten: poskipäille, nenänselkään, kulmakarvojen alle, otsan keskikohtaan ja keskelle leukaa. Korostustuotteen voi levittää kasvoille siveltimellä tai sormin.

Tuotevinkki: The Balm - The Manizer Sisters (täältä)Sleek - Highlighting Palette (täältä). NARS - Highlighting Blush Albatross (täältä).



BAKING


Baking eli leivonta tarkoittaa meikkitekniikkaa joka on ollut alunperin drag queenien suosima ja sittemmin tullut tutuksi julkkiksilta ja meikkitaiteilijoilta. Baking tekniikassa laitetaan iso määrä läpikuultavaa puuteria (tranparent powder) silmien alle tai korkealla oleviin kasvojen kohtiin (poskipäät, otsa, nenä, leuka) pohjameikin asettamista varten.

Puuterin tarkoituksena on imeä rasvaisuus ihosta ja auttaa meikkivoidetta sulautumaan ihoon. Tämä ehkäisee meikin rasvoittumista kasvojen alueilla jotka on "leivottu". Sekä maksimoi meikin peittävyyden ja pitkäkestoisuuden jättäen kasvot mattapintaisiksi.

Tekniikan baking nimi tulee siitä, kun irtopuuterin annetaan olla kasvoilla jonkin aikaa. Jolloin ihon oma lämpö reagoi tuotteiden kanssa ja kiinnittää meikin ihoon. Lopputuloksena täydellisen tasainen iho ja meikkipohja joka pysyy paikoillaan. Baking- tekniikka taikoo tummat silmänaluset piiloon, poskipäät esiin ja tekee ihon täysin virheettömän mattaisen näköiseksi.

Tarvitset: Peitevoide, meikkisieni, meikin kiinnityssuihke, väritön irtopuuteri, luomivärisivellin, iso puuterisivellin (tämä).

Miten: Ensin levitetään peiteainetta paksusti (silmien alle, otsa, nenänvarteen, leuka). Peiteaine kiinnitetään runsaalla määrällä irtopuuteria. Meikkisieni kostutetaan vedellä tai meikkisuihkeella. Otetaan sieneen runsaasti irtopuuteria ja painellaan sitä samoille alueille kun levitettiin peitevoidetta. Näin paksu puuterikerros "leivotaan" ja sen annetaan hautua kasvoilla 5-10 min. Puuteri jää näkyviin valkoisina läntteinä.  Lopuksi ylimääärinen puuteri suditaan pois kasvoilta isolla puuterisiveltimellä.

Tuotevinkki: Laura Mercier - Translucent Loose Setting Powder (täältä, täältä). NARS - Light Reflecting Loose Setting Powder (täältä). NYX - Studio Finishing Powder (täältä, täältä).

Video: Heidi HamoudPerfect under eye highlight, no creasing + baking explained!


STROBING


Strobing tarkoittaa suoraan suomennettuna välkkyvää valoa/ valottamista. Sana viittaa diskojen strobo-valoihin. Strobing tekniikassa kasvot muotoillaan pelkän valovoiteen tai muun korostustuotteen avulla. Kyseessä on siis pelkän korostuksen avulla muotoillut kasvot, varjostaminen unohdetaan kokonaan.

Strobing meikkaaminen on yksinkertaista. Siinä laitetaan highlight- väriä niihin kasvojen kohtiin joihin valo osuu luonnostaan, eli poskipäille, otsan keskiosaan, nenänvarteen, leukaan ja ylähuulen amorinkaarelle. Strobing jättää kasvot raikkaan hohtaviksi, kun taas contouring jättää mattapinnan. Tekniikalla saa luonnollisen säteilevän ja nuorekkaan ilmeen. Meikkitekniikassa lisätään kiiltoa, kimalletta ja valon hohdetta kasvojen korkeimpiin kohtiin, jolloin kasvot saadaan hehkumaan raikkaina. Strobingille on ominaista äärimmäisen hehkuvat kasvot.

Strobingissa voi myös kerrostaa useita kuultotuotteita. Esim. puuteria, voidetta, geeliä. Intensiivisemmän lopputuloksen saa kun käyttää sekä nestemäisiä että puuterimaisia korostustuotteita yhdessä. Tällöin iholle levitetään ensin nestemäinen tuote ja se kiinnitetään puuterimaisella korostusvärillä. Taattu kiiltävä diskopallomainen lopputulos kuten meikkitermin nimi tarkoittaa. Strobing tuotteet voi laittaa kasvoille joko siveltimellä tai paljain sormin.

Strobing tekniikalla on myös mahdollista saada melko meikitön ja luonnollinen lopputulos kun käyttää kuultotuotteita hillitysti. Sopii loistavasti kevyeen kesämeikkiin. Strobing meikissä ihoa ei puuteroida mataksi, vaan jätetään puolikiiltäväksi. Lopputulos on hehkuvan kesäinen.

Mitä eroa highlighting ja strobing tekniikoilla? Strobing meikissä ei käytetä kasvoilla varjostusta, kun taas highlighting meikin yhteydessä usein tehdään kasvoille myös varjostukset. Lisäksi strobing meikin lopputulos on hyvin "dewy" eli "kasteisen hehkuva" valovoiteiden ansiosta.

Tarvitset: Korostustuote (esim. valokynä tai -puikko, korostuspuuteri, kuultovoide). Siveltimet: viuhkasivellin (tämä), highlight sivellin (tämä).

Miten: Highlight- tuote levitetään kasvojen korkeimpiin kohtiin (nenä, otsa, poskipäät, leuka, ylähuuli) sormin tai siveltimellä.

TuotevinkkiThe Balm - Mary Lou Manizer Luminizer (täältä, täältä, täältä). Maybelline - Master Strobing Stick (täältä). LOreal Paris - True Match Lumi Liquid Glow Illuminator (täältä).

Video: Desi PerkinsHow to: Strobing / Highlighting techniquesKim Kardashian West. Strobing.


DEWY SKIN


Kasvojen ei haluta enää olevan puuteroidun mattaiset, vaan hehkuva ja kuulas iho on suosiossa. Dewy Skin, voisiko sen suomentaa: hehkuva, kuulas iho (?). Heleyttä pyritään tuomaan etenkin poskipäille, joten kesällä päivettynyt ja hehkuva iho kelpaa melkein sellaisenaan meikiksi.

Korostustuotteita löytyy nykyään runsain mitoin. Kun haluaa saada sen dewy skinin itselleen kannattaa korostustuotteen valinnassa käyttötarkoituksen lisäksi miettiä sävyjen valintaa. Tuotteita löytyy monensävyisiä: vaalea kellertävä, beige, kultaan taittava, persikkaan tai pronssiin taittava, haalea vaaleanpunainen. Koostumuksia löytyy: puuterimainen, nestemäinen tai voidemainen.

Puuterimaisia korostustuotteita on mattaisia, hohtoa antavia helmiäisiä tai shimmerisiä. Mattaisella korostuspuuterilla saa kasvoihin valoa ja helmiäishohtoisilla puutereilla taas hehkua ja heleyttä. Korostustuotetta kannattaa laittaa kevyesti kasvojen korkeimmille kohdille, joihin valo normaalisti osuisi. The Balm - Mary Lou Manizer (täältä).

Nestemäistä korostustuotetta
 voi sekoittaa meikkivoiteeseen tai käyttää sellaisenaan. Meikkivoiteeseen sekoitettuna saa koko kasvoille terveen hehkun ja kuulauden, poskipäille levitettynä saa aikaan maagisen hohteen. Nestemäisen tuotteen levitys onnistuu: sormin, siveltimellä, beautyblenderillä. Sormin taputtelemalla saa kevyimmän lopputuloksen. Valokynä luetaan myös nestemäiseksi korostustuotteeksi. Isadora  - Strobing Fluid Highlighter (täältä).

Voidemaisia korostustuotteita käytetään yleisimmin valmiin meikkipohjan päällä. Kevyesti tuotetta voi levittää koko kasvoille. Sen sijaan kasvojen korkeimmille kohdille hohtavaa tuotetta voi sipaista voimakkaammin. Levitys samoin kuin nestemäinenkin: sormilla, siveltimellä tai meikkisienellä. Maybelline - Master Strobing Stick (täältä). 

Untitled

Näissä kuvissa olen käyttänyt contouringia eli sekä varjostus- että korostustekniikoita. Highlighting voidaan ajatella sisältyvän contouringiin tai voidaan puhua omanaan, miten haluaa. Tämä onkin ollut viime aikoina eniten käyttämäni meikkityyli! Kesän aikana on pitänyt testata strobingia. Ehkä jo ensi viikolla? Se nimittäin sopisi loistavasti valoisaan kesäaikaan. Etenkin silloin kun iho on jo hieman päivettynyt/ ruskettunut. Baking- tekniikkaa on myös pitänyt kokeilla jo iät ja ajat. Nimittäin tarvittavat tuotteet ja välineet löytyy jo valmiiksi. Ehkä seuraavaan illanviettoon valmistaudun "leipomalla" :-D Se sopiikin juhliin hyvin, kun haluaa tasaisen ja kestävän meikkipohjan. 

Untitled

Ainiin, olen lisäksi netistä bongannut uudehkoja meikkitekniikoita ja -trendejä: Tontouring, Clown Contouring, Draping ja  Nontouring. Uusia meikkityylejä tuntuu putkahtelevan toinen toisensa perään!

TONTOURING tulee sanoista tan ja contouring, eli rusketus ja varjostus. Siinä tekniikassa kasvoille luodaan varjostukset varjostusvärin/ aurinkopuuterin sijaan itseruskettavalla. Näin varjostukset ovat hieman pitkäkestoisemmat ja näkyvät kasvoilla myös silloin kun ei ole meikkiä.

CLOWN CONTOURING eli Pellemeikki on tekniikka, jossa häivyttämätön pohjameikki muistuttaa sirkuspellen naamiota. Pellemeikin teki tunnetuksi videobloggaaja BelleBeLune, Video: Clown color correct highlight & contour. Meikissä levitetään voidemaisia tai nestemäisiä meikkipohjatuotteita, kuten poskipunia ja varjostus- sekä korostusvärejä kasvoille kasvomaalauksen tapaan. Tummia silmänalusia häivyttämään voidaan käyttää erivärisiä peiteaineita. Lopuksi koko meikki häivytetään meikkivoidesiveltimellä saumattomaksi kokonaisuudeksi.

DRAPING tarkoittaa kasvojen muotoilua poskipunalla - varjostusta poskipunalla. Draping on siis lähellä contouring tekniikkaa. Se on nyt yksi uusimmista meikkihiteistä. Poskien lommot punataan poskipunan tummemmalla sävyllä. Sen yläpuolelle sipaistaan vaaleampaa punan sävyä. Poskipuna saa hehkua. Meikin tavoite on mukailla kasvojen luonnollista muotoa. Draping meikkiä varten tarvitset kahta erisävyistä poskipunaa, joita käyttämällä muotoilet kasvot. Toisen värin tulee olla neutraalimpi ja hillitympi ja toinen sävy voi olla kirkkaampi. Tina Yong, video: "DRAPING" The Makeup Trend That's Taking Over Contouring.

NONTOURING Viimeisin meikkaustyyli. Meikkipohjasta tehdään kevyt ja läpikuultava. Varjoja ei tehdä kasvoihin, vaan iho pidetään mahdollisimman luonnollisena. Ideana on se. ettei omia kasvoja enää muuteta näyttämään joltakin muulta. Vaan korostetaan kevyesti omia kasvojen luonnollisia korkeita kohtia vaaleammalla tai helmiäissävyllä. 

~

Miltä kuulostaa nämä eri meikkitermit? Mitä meikkityylejä voisit kokeilla? Tai olet jo kokeillut?


//Makeup terms


Opened a little bit of the most popular recent cosmetic terms. They are no longer used only for makeup professionals and beauty vloggers. But all of us "ordinary make-up artists" we use those. Often unconsciously, not knowing what the makeup trend is all about. Are you already familiar with the terms.. Contouring? Highlighting? Baking? Strobing? Dewy Skin?

Oh yes, In addition I spotted from internet terms Tontouring, Clown Contouring, Draping and Nontouring,  

What makeup styles you could try? Or have you already tried?



No comments :

Post a Comment