23 December 2015

Joulupipareiden koristelua

Koristelin muutama päivä sitten kotosalla joulupipareita. En ole aiemmin tätä tehnytkään itse. Joskus pienempänä äidin kanssa kyllä.

Olin kaupassa ja silmääni osui kaupan valmis sokerikuorrute tuubi. Ostin sellaisen vaaleanpunaisen sävyisen kuorrutteen. Ja lisäksi ranskalaisia pastilleja. Kun on pursottanut kuorrutetta piparille, laittaa siihen päälle ranskalaisen pastillin ennenkuin kuorrute ehtii jähmettyä. Nämä koristellut piparit ovat niin helppo ja nopea tehdä. Ostaa kaupasta vain tarvittavat aineet. Pipareitakaan ei tarvitse välttämättä itse leipoa. Käytin tässä Annaksen pipareita kaupanhyllyllä. 

Valmiit piparit voi laittaa kotiin koristeeksi tai antaa lahjaksi. Nätin lahjan saa kun laittaa piparit esimerkiksi johonkin lasi kulhoon ja koristelee kulhon vaikka vielä rusettinarulla. Tai ne voi laittaa kotiin pöydälle koristeeksi. Sieltä niitä on helppo käydä popsimassa suuhun pitkin päivää ;) Maistuvat muuten niin hyviltä. Voi olla vaikutusta noilla mintun makuisilla ranskalaisilla pastilleilla kun piparit maistuu extrahyviltä. Jotain osaa tosin saattaa makuun olla sillä sokerikuorrutteellakin, heh.

Täytyy tunnustaa että nämä kaikki menivät suuhun saman päivän aikana. Voi olla että joulunpyhinä täytyy tehdä näitä lisää.. ei vaan itselle vaan toki muillekin syötäväksi :) Tykkäättekö koristella joulupipareita? Entäs tehdä piparkakkutalon? Semmoisen olen muutamana jouluna tehnyt.. Yleensä yhdessä äidin kanssa/ ollut apuna siinä. Myös muutama joulu sitten tehtiin piparkkakutalo veljeni puolison ja veljenpojan kanssa. Piparkakkutalon rakentelu on sekin kivaa puuhaa ja vielä hyvässä seurassa.

joulupiparit1

PC224780

PC224777

PC224782


No comments :

Post a Comment