Vispipuuro marjoista
Viimeisten viikkojen aikana olen tehnyt jo pariin otteeseen tätä lempparipuuroani. Nimittäin vispipuuroa marjoista. Se on terveellistä sekä hyvää. Kaiken lisäksi resepti on todella helppo.
Tein marjapuuroa itse ensimmäisen kerran kotona vasta muutama viikko sitten. Olenkin harmitellut miksen ole jo aiemmin tehnyt. Töissä oli työkaverilla yhtenä päivänä eväänä marjapuuroa. Hän sanoi itse tehneensä sen ja kertoi lisäksi valmistuksen olevan tosi yksinkertainen. Joten päätin heti seuraavalla kauppareissulla ostaa tarpeet vispimarjapuuroon ja kokeilla valmistusta itsekin.
Tarvitset: (4-6 annosta)
1 l vettä
4 dl puolukoita (n.200g)
1 1/2 dl mannasuurimoita
1 1/2 dl mannasuurimoita
1 1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
Esim. kotimaista mannasuurimot. Paketin kyljessä lukee valmistusohje.
Valmistus:
Keitä kattilassa vesi, lisää puolukat, ja keitä 10min.
Vatkaa mannasuurimot ripotellen kiehuvaan liemeen.
Mausta puuro sokerilla ja ripauksella suolaa.
Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Puuro on valmis nautittavaksi. Voit myös laittaa sen jääkaappiin ja nauttia puuron kylmänä.
Minusta marjapuuro on parasta jäähtyneenä - ei heti lämpimänä. Sen voi antaa jäähtyä aluksi hetken huoneilmassa. Ja laittaa sitten jääkaappiin ja vaikka iltasella syödä kera maidon ja marjojen. Marjapuuro on siitäkin hyvä, että se säilyy jääkaapissa useamman päivän. Voit syödä sitä monena päivänä. Ja vaikka vaihdella eri päivinä, millä lisukkeilla syöt tai syötkö aamupalaksi vai iltapalaksi.
Puuro on todella riittoisaa, kun tekee sitä neljänkin hengen ohjeella. Syön marjapuuroa kotona vaihdellen niin aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Aika usein otan sitä myös töihinkin evääksi. Puuro on tosi täyttävää, jaksaa tosi hyvin päivän sitä syötyä. Kaiken lisäksi edullista ruokaa myös. Ja onhan tuo myös nätin väristä verrattuna ns. normaaliin puuroon. Silmänruokaakin siis (-: Harvoin tulee syötyä marjapuuroa pelkältään. On aika kirpeää, etenkin jos se on tehty ainoastaan puolukoista. Tykkään laittaa marjapuuron päälle välillä hieman marjoja, esim. vadelmia tai mustikoita. Ja oikeastaan aina kun syön marjapuuroa laitan päälle maitoa. Se neutraloi kirpakkaa makua vähän, ja on muutenkin parempaa mielestäni näin.
Aiemmin tuli välillä osteltua kaupasta valmis marjapuuroja. Ero on huomattava itse tehtyyn verrattuna, niin kuin usein lähes kaikessa. Suosittelenkin itse valmistamaan marjapuuron. Aikaa eikä vaivaa paljoa tarvita. Muistan kotona äitini aina tehneen itse marjapuuron. Se on ollut yksi lempiruoistani sieltä asti. Vieläkin kun vierailen kotipuolessa, äiti tekee marjapuuroa usein kun tietää minun siitä tykkäävään ja usein saan vielä evääksikin kotiin marjapuuroa. Nyt voin sanoa hänelle, että olen vihdoin itsekin tehnyt sitä kotona. Mutta ei mikään silti voita äidin tekemää marjapuuroa ♥ Ainiin jouluna pääsenkin kotiin äidin luo syömään toista hyvää puuroa - nimittäin riisipuuroa!
Tykkäättekö marjapuurosta? Onko tullut itse tehtyä vai kaupan hyllyltä ostettua? Syöttekö puuron mieluiten kylmänä vai lämpimänä?
// Over the past few weeks I've done a couple of times already this favorite porridge. Namely berry porridge. It is healthy and good. Moreover, the recipe is really easy. All you need is water, lingonberries, semolina, sugar and salt. Porridge will be completed quickly. And you can enjoy it with either hot or cold. Among may choose to put milk or berries.
No comments :
Post a Comment