28 March 2016

Happy Easter!


easter13kevät

Hyvää pääsiäistä!

Minulla on ollut lomaa koko pääsiäisen pyhät, niinkuin varmasti monilla muillakin arkityöläisillä. Tulin pääsiäisloman viettoon kotiseudulle. Ihanaa on ollut ottaa rennosti useampi päivä. Käydä kävelyillä, nukkua päiväunia, syödä hyvin. Ja nähdä perhettä tottakai.

easter5kevät

easter7kevät

easter3kevät

easter4kevät

Pääsiäiseen kuuluvat pääsiäisaiheiset koristeet. Kotikotoa löytyykin aina takuuvarmasti hienot ja pääosin itsetehdyt (askarrellut) koristeet. Monet niistä on äitini, minun tai sisaruksieni tekemiä. Esimerkiksi yllä oleva hopeinen pääsiäismuna on omin kätösini koulussa koristelema, jokunen vuosi sitten heh. Pääsiäiskoristeista hauskimpia minusta ovat noidat lentämässä luudan päällä. Niitä bongasin parinkin kappalein katonrajasta.

easter6kevät

easter9kevät

easter8kevät

easter10kevät

Virpojat olivat tänä vuonna tehneet tummanpuhuvia virpomisoksia. Jännä nähdä miten ajankehitys näkyy niisssäkin, mustaa nauhaa ja mustia sulkia. Itselleni ei olisi tälläinen tullut aikoinaan mieleenkään. Toki varmasti löytyy vielä perinteisestikin koristeltuja virpomisoksia ja hyvä niin.

Kukat ja kasvit ovat monessa perheessä osa pääsiäistä myös. Meiltä löytyi tänä pääsiäisenä värikkäitä tulppaaneja. Narsissit ovat suosituimpia pääsiäiskukkia. Usein on myös tapana kerätä luonnosta pajunkissoja ja risuja. Ne ovat nätti ja helppo sisustuselementti joko koristeltuna tai ihan vain pelkälteenkin maljakossa. Meinasin unohtaa vielä rairuohon. Se kuuluu itse kasvattaa siemenistä tottakai! Kun ruoho on kasvanut korkeaksi, sen sekaan laitetaan muutama pääsiäistipu tai vaikka jänis.

easter2kevät

easter11kevät

easter12kevät

Loppuun herkkuja. Mitä olisikaan mikään juhlapyhä ilman herkkuja! Niitä on tosiaan tullut tänä pääsiäisenä nautittua. Pääsiäinen onkin melkein kuin joulu - levätään, tavataan läheisiä ja syödään hyvin. Ja herkutellaan suklaalla! :-D Tein muuten noiden herkkujen lisäksi vielä maukasta pääsiäiskakkua. Reseptiä siitä tulossa myöhemmin.

Miten teillä pääsiäisen pyhät ovat menneet? Pidättekö pääsiäiskoristeista? Entä mitä pääsiäisherkkuja olette syöneet?

Easter1kevät


// I've been spending the Easter holidays at "homehome". Mainly I have rested and eaten well. Too many treats and chocolates, just like Christmas! 

I love all Easter theme decorations and crafts at home. In particular, the witches are so funny!

What kind of Easter you have had?


No comments :

Post a Comment