Vihdoin sain postattua bataattiburgereiden ohjetta tänne. Olen ehtinyt tehdä näitä jo monet kerrat. Bataattiburgereiden ohjeita on näkynyt monissa blogeissa ja paikoissa muutenkin. Tarvitseehan tämä resepti saada itsellenikin tänne blogiin muistiin ja talteen. Voi sitten vuosienkin päästä etsiä, heh.
Alunperin löysin ohjeen nettiä selaillessani, tai oikeastaan useampiakin ohjeita hieman eri variaatioilla. Joita sitten yhdistelin omaan makuuni sopivaksi. Joitain aineksia saatoin lisäilläkin vielä mukaan. Kokeilemalla aina selviää tuliko hyvää :-)
Bataattiburgerit A'la Annn
- 1 iso bataatti
- 400g naudan jauhelihaa
- cheddar-juustoa
- luonnonjugurttia
- 200g fetaa
- kasvikset: sipuli, punasipuli, tomaatti, suolakurkku, salaatti, jalopeno
- mausteet: ruususuola, valkopippuri, mustapippuri, oliiviöljy, sitruunamehu
- Kuori sipuli ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa jauhelihan kanssa. Voit lisätä myös hieman mausteita sekaan. Esim. mustapippuria, chiliä. Muotoile seoksesta pellille pieniä jauhelihapihvejä.
- Pese bataatti ja leikkaa n. 1 cm paksuisia pyöreitä paloja. Laita bataatit uunipellille. Päälle oliiviöljyä. Uunissa 225- astetta, n. 15-20 min (bataatit sekä jauhelihapihvit). Paista bataatteja kunnes ovat pehmentyneet ja saaneet väriä.
- Viipaloi kasvikset: punasipuli, tomaatti, suolakurkku, salaatti.
- Fetakastike: Murskaa feta haarukalla kulhossa. Lisää joukkoon luonnonjugurttia ja mausteita (suolaa, pippuria, sitruunamehua, oliiviöljyä).
- Kokoa burgeri bataattisiivujen väliin. Alimmaisen bataattisiivun päälle ensin jauhelihapihvi ja cheddar-viipale. Lämmitä mikrossa, jotta cheddar- juusto sulaa. Lisää tämän jälkeen burgerin väliin kasvikset ja feta-kastike.
- Nauti bataattiburgeri. Vaikkapa pepsi-maxin kanssa. :-)
Luonnonjugurtin tilalla voi käyttää esim. turkkilaista jugurttia, creme fraichea. Kasvisversiossa voit käyttää jauhelihan tilalla esim. tofua. Itse olen useimmiten lihanystävä. Joten oli itsestäänselvää tehdä jauhelihapihvit täytteeksi. Rakastan tulista ruokaa. Täten ollen päätin kokeilla laittaa kasvisten joukkoon tulisia jalopeno viipaleita. Oli hyvää. Toivat kipakkaa tulisuutta. Ensi kerralla voisi kokeilla laittaa vaikkapa chilin palasia.
Tein aika pieniä burgereita. No sai hyvällä omalla tunnolla syödä kerralla useamman! Muuten, minä kuorin bataateista kuoret kokonaan pois ennen uuniin laittoa. Olisi varmaan tullut rapsakammat sämpylät jos olisin ne jättänyt. Seuraavalla kerralla testataan sitten chilin lisäksi jättää kuoret bataatteihin.
Tästä pääset alkuperäisen bataattiburgerin ohjeeseen. Joka on Torkkuja ja Nokkosia - blogin perustajan Emmi-Liia Sjöholmin käsialaa. Hänen ohjeestaan bataattihampurilaisen Suomen valloitus on lähtenyt leviämään ja ihmiset tehneet erilaisia variaatioitaan. Kiitokset vielä Emmi-Liialle herkullisesta ohjeesta! :-) Hänen resepti bataattiburgerista sekä muita ohjeita löytyy myös Emmi-Liian keittokirjasta: Viljaton kattaus - upeita makuja gluteenittomista raaka-aineista.
Oletteko kokeilleet tehdä itse bataattiburgereita? Millaisella ohjeella olette tehnyt? Jotain erikoisia täytteitä? :-)
Translation: I've done a couple of times delicious sweet potato burgers. I made beef steaks to them. I love spicy food, So I added between the jalapeno slices. Burgers were so good. Have you tried yet?
No comments :
Post a Comment