24 July 2015

Makea pinkki purkka

Sweet pink bubblegum


Syön päivittäin purukumia. Suosin etenkin Jenkkiä ja xylitol- tuotteita. Paitsi että nämä ovat terveellisiä niistä saa myös raikkaan maun suuhun ruoan jälkeen. Monet herkulliset purukumimaut voivat helpottaa myös makeannälkää, kokemusta on! ;-)

Huomasin että minulle oli nyt kertynyt kolme eri Jenkin purukumimakua, kaikki väriltään pinkkiä tai pinkihköä. Nämä ovat yksiä lemppareitani. Kaikista pisimpään olen käyttänyt Twisted: raspberry- liquorice purukumia. Loistava makuyhdistelmä, kestää myös suussa pitkään. Tasty cube: polka mint on paras maku kuutiopurukumeista. Niistä löytyy monia mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Polka mint on tosi raikas mutta myös makea. Näistä uusin tuttavuus on sorbet-
raspberry purukumi. Tykkään kovasti, sellainen sokerisen ja hieman kirpeänkin makuinen. Vaihtelua purkka-sceneen!

En muuten ole sellainen että ostan ja syön kerrallaan yhden purkkapussin. Minulla täytyy olla monia eri makuja, joita syön sekaisin päivänmittaan. Ei ainakaan kyllästy yhteen makuun. Saisikohan näistä mauista sellaista valmista mix-pussia joskus ;-)

pinkki, purkka, purukumi, jenkki, xylitol, söpö, herkullinen, hyvää, tasty cub, sorbet, twisted,
Otan aina ruoan jälkeen jonkun xylitol-tuotteen, joko pastillin tai purukumin. Purukumeja tulee usein myös jauhettua pitkin päivää muutenkin. Olen varmaan purukumi-riippuvainen, ollut jo vuosia heh! Hammaslääkärin mukaan ei ole kuitenkaan hyvä syödä purkkaakaan liikaa tai kerralla jauhaa pitkään. Se ei tee leukanivelille hyvää. Jatkossa täytyy kiinnittää huomiota purkkaa syödessä siihen että heittää sen pois suusta kun maku on lähtenyt eikä jauha sitä ns. tuntitolkulla!

Onko muita purukumiriippuvaisia? Mikä on lempipurkkanne?
Hankin tuollaisen söpön kipon purukumeille kotiin. Siihen voi laittaa esille sen hetkiset purukumit mitä on. Kun purukumit ovat helposti käden ulottuvilla, tulee niitä herkemmin syötyäkin. Kotona minulla on yksi laatikko, missä säilytän purukumeja ja muita xylitol-tuotteita. Eivät ainakaan pääse koskaan loppumaan kun varastoa on. Kannan myös aina käsilaukussa mukana purkkapussia tai sellaisia pieniä levyjä sekä xylitol-pastilli rasiaa.Täytyy tunnustaa että rakastan kokeilla erilaisia purukumeja, niin merkkejä kuin makujakin. Joten minulla on tapana ulkomaanmatkoilla käydä kioskeissa ja ruokakaupoissa tutustumassa paikalliseen purukumivalikoimaan. Olen tehnyt tätä vuosia :-D Viime reissulta mukaan tarttui esim. Orbitin mustikkapurukumia. Loistavasti meille Suomeen sopiva maku. Miksei meiltä vielä löydy?? 


Translation: I eat gum daily. Each time, especially after eating. I think I'll be a chewing gum depends. From my home can be found in a variety of chewing gum. I also like to buy abroad a variety of chewing gums. What is your favorite chewing gum?


2 comments :

  1. ulkomaisista purukumeista ei xylitolia löydy, itse en niitä siksi ostele...

    ReplyDelete
  2. Joissain kyllä on :-) Suomalaiset kyllä parhaimpia ja ne ovat onneksi varmaan lähes kaikki hampaille terveellisiä!

    ReplyDelete