19 June 2015

Hyvää juhannusta!


Happy midsummer!


Toivottelen täällä teille kaikille oikein rattoisaa keskikesän juhlaa! Kuulostaa oudolta että olisi jo keskikesä, kun tuntuu ettei ole oikein kesääkään ja lämpimiä ilmoja vielä tullut. Monilla alkaa juhannuksesta lomatkin. Minulla se alkaa viikko juhannuksesta. Silloin suuntaan heti Kreikkaan lomalle. Mutta toivotaan että tänne Suomeenkin saapuisi jo kesä ja saisimme nyt juhannus viikonloppuna nauttia edes poutaisesta säästä vesisateen sijaan. Ei se aurinkokaan haitaksi olisi tietenkään. Jospa sää kerrankin yllättäisi vastoin kaikkia odotuksia ja ennustuksia. :-)

juhannusmökki1, juhannus, mökki, suomi, midsummer, kesäkuu, keskikesä, juhla, kesä, koivu, vihreä, metsä, luonto, laituri, järvi, lake, nature, forest, green, tyyni, vesi, kuusi,

Tässä kuva juhannukselta muutaman vuoden takaa, vuodelta 2012. Silloin oli ainakin poutasää ja paistoi aurinko. Itseasiassa samoihin maisemiin olen suuntaamassa nyt lauantaina juhannuspäivänä. En malta odottaa, oli se sää mikä vain. Suomen kaunis luonto, uimista, saunomista, grillaamista ja hyvää seuraa. Mieli lepää.

Muistan vieläkin lapsuudestani miten isäni laittoi juhannuksena kaksi koivua talomme oven molemmin puolin (ne oli joko pienet puut tai tosi isot oksat). Onko tämä muuten perinteinen suomalainen tapa? Muistan hyvin sen koivun tuoksun ja miten tämä oli merkki keskikesästä. Samoin oli pihassamme oleva juhannusruusu. Se kukki ja tuoksui taivaalliselta juuri juhannuksena. Niin ja tietysti oli tapana mennä katsomaan juhannuskokkoa. Joko jonnekin kylälle tai setäni luo. Toivon saavani joskus oman talon, minkä pihassa olisi juhannusruusu ja talon oven edustalle laitettaisiin koivut juhannuksena. Ihania muistoja.

VIHTA, vihta, koivu, koivuvihta, juhannusvihta, mökki, seinä, juhannus,
Kuva: basso.fi

Suuntaan tänään juhannusaattona ystäväni valmistujaisjuhliin. Juhannuspäivänä lauantaina jatkan matkaa sukulaisten mökille perinteisemmän juhannuksen viettoon. 

Minkälaisia suunnitelmia teillä on juhannukselle? Kuuluvatko koivuvihdat saunoineen teidän juhannuksen viettoon? Entä minkälaisia muistoja teillä liittyy juhannukseen?


Translation: Have a wonderful midsummer! Today I'm going to my friend graduation party. On Saturday - Midsummer's Day, the direction is of to the cottage with relatives. How do you you spend midsummer feast?

No comments :

Post a Comment