3 April 2016

Spring Travel Plan - Dublin!


Nyt on vihdoin aika paljastaa kevätloman kohteeni. Se on luonnonkaunis ja monipuolinen Dublin! Irlannin vihreän sadunhohtoisen saaren pääkaupunki.

Olen aina halunnut vierailla Irlannissa ja sen itärannikolla sijaitsevassa maan ykköskohteessa Dublinissa. Dublin on tavallaan hyvin samanlainen kuin Lontoo, mutta pienoiskoossa. Kaupungin halki virtaa Liffey-joki, joka jakaa Dublinin pohjoiseen ja eteläiseen osaan. Nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä. Kauppoja riittää shoppailuun. Illanviettoon löytyy ravintoloita ja  pubeja. Dublinissa on yli 600 pubia, joten valinnanvaraa riittää pubikierrokselle. En hirveästi oluesta välitä (ollenkaan). Joten saa nähdä uskallanko maistaa perinteistä Irlantilaista ja maailmanlaajuisesti tunnettua olutta - Guinnesia.  Pubeissa todennäköisesti kuullaan U2:n tai The Corrs'n kappaleita.

Katsastamisen arvoisia nähtävyyksiä Dublinissa

- Guinnesin valmistamisen saloihin tutustuminen (Guinness Store House)
- Suosittu Temple Bar (pubi, pubialue ja yöelämän keskus)
- Irlannin arvostetuin yliopisto, Trinity College ja sen vanha kirjasto.
- Dublinin linna (Dublin Castle)
- Kaupungintalo (City Hall)
- Museoita (National Museum, National Gallery)
- Kirkkoja (Christchurch Cathedral, St. Patrick's Cathedral, St. Ann's Church)
- Ostos- ja kävelykatu Grafton Street (kadun alussa Molly Malonen patsas)
- Irlannin kuuluisin katu ja Dublinin pääkatu O'Connel Street, jolla muuten hotellinikin sijaitsee.
- Luontoa ja puistoja. Keskustan pääpuisto (St. Stephens Green), Euroopan suurin puisto (Phoenix Park). Puutarha (St. Anne's Park).
- Kiertoajelut. Liffey-joella menee laivakierroksia. Ja kaupungilla tietysti turistibusseja.

Ja mitä kaikkea muuta sitten paikan päällä keksiikään! Hyvä matka on - sopivasti suunnitelmallisuutta ja spontaanisuutta!

Irlannin matkalla kannattaa käydä vierailemassa kauempana kylissä maaseudulla ja rannikolla - aistimassa vihreiden nummien tunnelmaa, joko lyhyemmällä tai pidemmällä retkellä. Liikkuminen on helppoa tällä vihreällä saarella julkisilla, niin junalla kuin bussillakin tai valmiilla pakettiretkillä. Tälläinen pakettiretki minulla onkin suunnitteilla.

Belfast on myös käymisen arvoinen rannikkokaupunki Pohjois-Irlannissa. Se on rosoinen mutta kehittyvä Titanicin kotikaupunki. Tähän Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin on helppo tehdä päiväretki Dublinista käsin. Tosin en kaikkeen ehdi vain pidennetyn viikonloppumatkani aikana. Joten Belfast taitaa jäädä minulta seuraavaan kertaan.

Dublin


Dublinpic3, ireland, irlanti, matka, matkustus, yksin matkustus, travelling alone, solo travel, green, vihreä, saari, island, luonto, nature, temple bar, trinity college, bridges, silta, talot, ovet, colorful, värikäs, kaupunki, city, culture, kulttuuri, loma, holiday, trvales, pubs, pubit, matka vinkit, travel ideas, travel tips, matka vinkit, spring travel, kevät matka, joki, river, olut, beer, guinness, nätävyydet, sights, liffey river, joki,
Kuvat/ Pics: Pinterest


Ehdottomasti käymisen arvoista on Irlannin rannikko maaseutu- ja luontokohteineen. Olenkin jo ehtinyt varaamaan valmiiksi yhdelle matkapäivälleni matkan Irlannin länsirannikolle. Koko päivän kierroksella nähdään keskiaikainen Galwayn kaupunki, käydään idyllisessä Doolinen rannikkokylässä ja lopuksi pysähdytään henkeäsalpaavilla Cliffs of Moher - rantakallioilla Atlantin valtameren kupeessa. Kuulostaa jo nyt niin huikealta reissupäivältä, etten malttaisi odottaa!

Vinkki. Varasin retken: Cliffs of Moher & Galway - päivän kierros Dublinista: Get Your Guide- sivulta, täältä. Kyseiseltä sivustolta pääsee katsomaan ja varailemaan nähtävyyksiä ja erilaisia retkiä kohteisiin ja kaupunkeihin ympäri maailman.


Galway & Gliffs of Moher


Galwaypic2, galway, kylä, maaseutu, luonto, nature, green, vihreä, kaunis, natural, beauty, gliffs of moher, rantakalliot, sights, nähtävyys, popular, suosittu, ireland, irlanti, länsi rannikko, west coast, dublin, kierrosmatka, travel, travelllins, matkat, matkustus, vinkit, ideat, spring, kevät, travel tips, travel ideas, solo travel, travelling alone, yksin matkustaminen, kalliot, meri, sea, rannikko, coast, tuuli, sade, wind, rain, atlantti, atlantic coast, pubs, holiday, journey, vacation, loma, matka, kevät matka, spring travel,
Kuvat/ Pics: Pinterest

Irlannissa sää on erittäin epävakaata, sateita esiintyy ympäri vuoden ja Atlantin tuulet hellii saarta. Irlanti on kuitenkin Euroopan suosituimpia lomakohteita. Dublin on valloittava säällä kuin säällä. Sekoitus tyrmäävän kaunista luontoa ja persoonallista kulttuurikaupunkia. Ihmisten ystävällisyys on myös vailla vertaansa. Ja jos sade yllättää, niin voi siirtyä sisälle pubiin nauttimaan irkkutunnelmasta ja maailman parhaasta oluesta/ siideristä.


Matkatiedot: 

 • Matka varattu: Ebookers
 • Lennot: Mennessä vaihtolento, paluu suora lento
  • Meno: Helsinki - Lontoo (Heathrow) - Dublin
 • Lennot ja hotelli Dublinissa (3yötä) n. 424€
 • Hotelli: Lynams Hotel (3 tähteä)


Varasin tämän Dublinin matkan itseasiassa jo hyvissä ajoin, nimittäin tammikuun alkupuolella ennen Varsovan matkaani. Kevätloman ajankohta oli tiedossa ja varmistunut jo silloin. Minulla on muuten tulossa vielä toukokuussa kuuden päivän loma ennen varsinaista kesää ja kesälomaa. Joten saa nähdä millaisen matkan siihen saisin buukattua! Taidan jo tänään alkaa katselemaan matkasivustoja.. :-) Ja kohta voisi aloittaa jo Dublinin matkaoppaaseenkin tutustumisen.. eihän Irlannin matkaankaan ole enää aikaa kuin alle kaksi viikkoa! Matkavinkit Dubliniin ovat enemmän kuin tervetulleita! x


//  Finally time to reveal my spring holiday destination. It's a beautiful and varied Dublin!  The capital  of green fairy-tale island of Ireland. 

I'm going alone on a journey of less than two weeks. In Dublin i'm going to: See historical sightseeing, do some shopping, enjoy my time in pubs, drink Guinness (oor not:D), listen to U2 music, read a book at Trinity College... And what else then comes up. 

 I can not wait to see the island's stunning natural beauty. I'm going to take a day trip to the west coast of Ireland, Galway and the Cliffs of Moher. Huge journey coming! Travel Tips to Dublin are more than welcome! x2 comments :

 1. Ei ollenkaan huono matkakohde! Malahiden linna on myös käymisen arvoinen paikka, lyhyen junamatkan päässä Dublinista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos matkavinkistä :-) Pitääkin lukea paikasta!

   Delete