Tein pääsiäisen kunniaksi porukoilla pääsiäispöydän jälkiruoaksi ja kahvittelujen lomaan nautittavaksi pääsiäisteemaisen kinder-juustokakun. Äitini toimi kakun teossa assistenttina kuten hän sanoi, joten kakku valmistui aika nopeasti (paljon nopeammin kuin olisin yksin saanut aikaan).
Kakun pohjana oli perus juustokakun keksipohja (digestive-keksejä + voita). Täytteeksi tehtiin kaksi eri suklaakerrosta (alempi kerros tumma/maitosuklaa, ylempi kerros valkosuklaa). Kakun ympärillä koristeena paloiteltuja kinder maxi- suklaapatukoita ja kakun päällä kinder surprise- suklaamunia. Rikkoutuneiden suklaamunien sisältä kurkistaa ketkäs muut kuin pienet suloiset keltaiset pääsiäistipuset! Kakusta tuli syötävän söpö ♥
Resepti- Kinderkakku
Pohja:
170g digestive keksejä
80g voita
Alimmainen täyte (tumma):
n. 100g tummaa suklaata
n. 100g maitosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
n. 125g luonnonjugurttia (puoli purkkia)
2 valkuaista (vaahdotettuna)
2dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
Päällimmäinen täyte (vaalea):
n. 200g valkosuklaata
200g vanilja tuorejuustoa (viola)
n. 125g luonnonjugurttia (puoli purkkia)
2 valkuaista (vaahdotettuna)
2dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
Päälle/ koristeluun:
kinder surprise- suklaamunia
kinder maxi- suklaapatukoita
vihreitä karkkeja
pääsiäistipuja
Ensimmäisenä vuorataan irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jos haluaa kakun reunasta siistimmän, niin kannattaa öljytä vuoan reunat leivinpaperin sijaan. Jotta välttyy ryppyisiltä kakun reunoilta niin nykyään on saatavilla myös reunakalvoja irtopohjavuokiin. Tällä kertaa kelpasi vallan hyvin rosoisempi kakun reuna, joten mentiin leiivnpaperivuorauksella.
Kakun pohjaa tehdessä kannattaa murskata keksit suljetussa muovipussissa kaulimella painellen leikkuulaudan päällä. Tällöin muruset eivät leviä pitkin keittiötä. Kun keksit on murskattu ja sekoitettu sulatun voin kanssa, painellaan seos vuoan pohjalle. Ja laitetaan jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täytteiden valmistuksesta. Laita ensin liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa/ mikrossa. Sekoita kulhossa: Tuorejuusto, luonnonjugurtti ja sulatettu suklaa. Vaahdota sen jälkeen valkuaiset ja vatkaa kerma.
Kannattaa muuten muistaa valkuaisvaahtoa tehdessä että vatkaa sen tarpeeksi vaahtoiseksi. Eli siten kun kallistaa valkuaisvaahto kulhoa ylösalaisin, niin vaahto pysyy kulhossa eikä tipu lattialle. Testattiiin tämä äidin kanssa. Kuohukermaa sen sijaan ei kannata vatkata liikaa, ettei se mene ihan kökköiseksi.
Kiehauta muutama ruokalusikallinen vettä ja sulata joukkoon liuotetut liivatteet. Lisää neste tuorejuustoseokseen. Lisää sen jälkeen vatkattu kerma ja vaahdotetut valkuaiset varovasti nostellen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
Valmistin ensin tummasuklaa/maitosuklaa täytteen. Laitoin sen keksipohjan päälle, ja sitten jääkaappiin. Seuraavaksi tein päällimmäisen valkosuklaa täytteen. Levitin sen valmistuttuaan varovasti tummasuklaa täytteen päälle. Kun kakku oli valmis, laitoin sen jääkaappiin hyytymään. Vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
Koristelin kakun sen hyydyttyä seuraavana päivänä. Laitoin kakun ympärille kinder maxi- suklaapatukan paloja ja päälle halkaistuja kinder surprise- suklaamunia ja keltaisia tipuja niiden sisään. Lopuksi lisäsin vielä kakun reunoille vihreitä karkkeja, ne muistuttaisi ikään kuin vihreää ruohoa.
Muokkasin ohjeita mm. niin että jätin lisätyn sokerin suosiolla pois. Tummasuklaa täytteeseen laitoin sen sijaan teelusikallisen vaniljasokeria. Arvelin jo valmiiksi että kakusta tulee makea, ettei lisättyä sokeria tarvita. Ja oikeassa olin, kyllä tuli herkullinen ja tarpeeksi makea kakku :-)
Huomasin muuten että bloggaaja Kira oli tehnyt myös upean kinderkakun pääsiäisenä. Kira Kosonen - Kinder Cake. Hänen kakkunsa resepti oli blogista Makeaa - Kinder-kakku. Molemmilla sivuilla tosi huikeat kinderkakut! Kinderkakku onkin tainnut olla tämän vuoden pääsiäisen ja kevään "se-juttu" :-) Oletko sinä vielä kokeillut kinderkakun tekoa?
Valmiista kakusta tuli tipuineen niin suloinen ettei sitä meinannut raaskia syödäkään :-D Vai mitä olette mieltä? :-)
Kakku maistui erittäin hyvin kaikille vieraille kahvipöydässä. Toisaalta aika ilmava ja pehmeä (moussemainen) kakku, mutta kuitenkin tarpeeksi tuhti ja makea. Ohjeen kakusta riittää hyvin isommallekin seurueelle koska täytettä on sen verran paljon. Nautimme kakusta porukalla pääsiäissunnuntaina ihanassa keväisessä auringonpaisteessa. Saimpa kakkua vielä pari palaa mukaan omaan kotiinkin.
// I made a delicious dessert at my parents place for Easter - Kinder cheese cake. My mother helped me in baking this cake. Kinder cake turned out so cute ♥ Easter chocolate eggs with easter chicks are so adorable on top of the cake!
Recipe: Kinder Cake
Base:
170g digestive biscuits
80g butter
The bottom filling (dark):
approx. 100g dark chocolate
approx. 100g milk chocolate
200g cream cheese (philadelphia)
approx. 125g natural yoghurt (half a can)
2 egg whites (whipped)
2 dl whipping cream
1 tsp vanilla extract
5 leaves of gelatine
The top filling (light):
approx. 200g white chocolate
200g vanilla cream cheese (viola)
approx. 125g natural yoghurt (half a can)
2 egg whites (whipped)
2 dl whipping cream
4 leaves of gelatine
Decoration:
kinder surprise- chocolate eggs
kinder maxi- chocolate bars
green candies
easter chicks
THAT LOOKS AMAZING!!! So yummy!
ReplyDeletexx Chelsea
www.organizedmessblog.com
Thanks so much :-) It was so good!
Delete