25 November 2014

Camera Cravings

Mikä on hyvä järkkäri? 

Nyt minulla on

Tykkään valokuvauksesta. Yleensä on aina kamera mukana matkassa, jotta voin tarpeen tullen ottaa kuvia. Puhelimeni on iphone, siitä löytyy toki kamera. Varsinaisena kamerana minulla on vuosia ollut Canon digital ixus 75. On toiminut hyvin ja toimii edelleen, näppärä pieni perus digikamera. 


camera, kamera, canon ixus, canon, digikamera
Canon Digital Ixus 75. (Kuva lainattu Googlesta).

Tämä Canonin kamera on ollut vuosia jo ahkerassa käytössä, niin koti Suomessa kuin matkoillakin. Mutta olen jo pitkän aikaa haaveillut hankkivani jonkunlaisen kunnon järjestelmäkameran. Ihan bloginkin takia ja myös koska haluan oppia lisää valokuvauksesta. Ja toki saada otettua parempia kuvia matkan varrelta, joita on kiva sitten myöhemmin katsella. Aika usein kuvat jäävät valitettavasti koneen syövereihin eli tiedostoihin. Silloin tällöin kunnostaudun kun saan aikaiseksi eli tilailen niistä ihan kunnon kuvia, joita saa laitettua valokuvakansioon. Pitäisi taas joskus lähiaikoina.. Miten teillä käy kuvien kanssa?

Minkä järkkärin hankkisin?

Mikä siis olisi hyvä järkkäri? Onko teillä suosituksia? Olen netissä aika paljon katsellut ja vertaillut. Kaksi suosituinta iski silmään: Olympus ja Nikon. Nämä tuntuvat olevan etenkin bloggareiden keskuudessa suosiossa. Tämä on hyvä suositus itse kullekin järkkärin hankkijalle, bloggarithan näitä käyttävät päivästä toiseen ja paljon.

Olympus?

Parhaalta valinnalta vaikuttaisi Olympus. Kamera on pienikokoinen, elegantin ja ajattoman näköinen. Värikin mieluinen, heti teki vaikutuksen valkoinen/beige väriyhdeistelmä. Näiden ulkoisten ominaisuuksien lisäksi kun luin tietoja laitteesta ja kokemuksia. Niin tämä vain lisäsi ajatusta siitä, että olisiko tämä se oikea kamera minulle.. Ja entäs mikä sitten näistä olympuksen pen- malleista?

Lisää Olympuksen kameroista: Olympus


olympus, olympus pen, olympus kamera, kamera, camera, järkäri, olympus järkkäri
Olympus Pen-E-PL5. (Kuva lainattu Olympuksen sivuilta). 


Tämä kuvassa oleva Olympuksen Pen-E-PL5 järkkäri näyttäisi löytyvän monilta. Laitteen teknisiä tietoja kun lukee, niin huh mikä lista kaikenlaisia ominaisuuksia. Siinä riittäisi opeteltavaa. Pitäisikö mennä jonnekin valokuvauskurssille sitten alkuun? :D

Paljon järkkäri maksaa?

Mitä hintaluokkaa järkkärin kuuluisi olla? Ainakaan en heti aloittelijaksi tarvitse sitä kaikista kalleinta. Perusmalli olisi hyvä, millä pääsen alkuun aloittelemaan taivalta järkkärimaailmassa. Noin 300-400€ hintaluokalla näyttäisi jo saavan ihan hyviä malleja. Tuo summa olisi ok panostaa ensimmäiseen järkkäriin kenties.


Mikä on objektiivi? Tarvitsenko sellaisen?

Entä tulisiko hankkia heti objektiivi järkkäriin? Ja ennenkaikkea mitä varten se on? Wikipedia auttoi tähänkin pulmaan.

Objektiivi on linssi tai linssijärjestelmä, joka muodostaa optisen kuvan kohteesta. Objektiivin kuva voidaan projisoida kuvatasolle sellaisenaan (kameraprojektori) tai sitä voidaan tarkastella okulaarin avulla (kiikarikaukoputkimikroskooppi).
Kuvausobjektiivi on kameran runkoon liitettävä linssijärjestelmä, jonka tehtävänä on keskittää valonsäteet kamerassa olevaanfilmiin tai kuvakennolle.

Uusia kysymyksiä nousee ja paljon tuosta objektiivista. Ehkä jätän suosiolla sen hankinnan myöhemmäksi? Ja järkkärin mukanahan tulee usein objektiivi millä pääsee alkuun. Ehkei kannata heti sitä hienointa ja kalleinta hankkia, ennen kuin saa käyttökokemusta mukana tulevasta.


Kameran asusteet? Mitä tarvitsee?

Ihmisenä joka tykkää muodista, tuli tietenkin heti katsottua millaisia asusteita kameraan on saatavilla. Ehdottomasti ensimmäinenä ostettava asuste olisi olkanauha. Tämä kuvassa oleva olkanauha on aivan ihana ja taas niin ajattoman muodikas. Pakko saada :D


olympus, olkahihna, kamera, camera, olympus olkahihna, kamera varusteet
Olympus, kangashihna beige. (Kuva lainattu Olympuksen sivuilta).


Tarvitseeko muuta? Millaista suojakoteloa käytätte? Omistatteko kamerajalustaa?


Mistä ostaa kamera ja muut varusteet?

Onko hyviä liikkeitä tiedossa josta kannattaisi ostaa? Ostaako netistä vai paikan päältä. Mitä suosittelette? Nopeasti katsottuna netistä löytyy ainakin monenmoista kauppaa mistä tilata: Gigantti, Rajala, Topshot. Paikan päällä liikkeessä voi toki kysellä heti kaikenlaista myyjien iloksi. Hyviä tarjouksia sen sijaan löytyisi ainakin netistä.


No jään vielä toviksi miettimään ja pohtimaan mitä teen. Kerron sitten mihin tulokseen tulin. Osallistuin muuten vähän aikaa sitten johonkin kamera arvontaankin, olin jo unohtaa. Jospa se ratkaisisi tämän pulman puolestani.. (:Translation: I want camera. SLR. What camera? What would be a good? Especially for beginners?


No comments :

Post a Comment