29 November 2014

Friday treat: Liquorice sweets


Tämän perjantain herkkuna oli salmiakki. Se on minusta kaikista paras makeinen. Ehkä suklaatakin parempi, tai ainakin samalla viivalla ovat. Ei voi olla mitään mihin salmiakki ei auttaisi!

Ei voi kyllä ymmärtää miten jotkut eivät tykkää salmiakista/ lakritsista ollenkaan. Ulkomailla etenkin tunnutaan vierastavan näitä, monet ole edes kuulleetkaan. Hassua. Itse en voi elää lähes päivääkään ilman. 

Melkein päivittäin tulee syötyä salmiakkipurukumia. Ei nyt karkkeja joka päivä. Sitten salmiakkijäätelöä tai -suklaata vaihtelun vuoksi joskus. Salmiakkipipareitakin löytyy Suomesta ja mitä kaikkea vielä.. Vaihtoehtoja riittää salmiakin himoon. 

Kuvassa eilisen perjantain herkut. Ei toki tullut syötyä kaikkia pusseja tyhjäksi yhdessä illassa. Salmiakissa sekin hyvä puoli että usein muutama tai kohtuullinen määrä riittää. Jää säästöön muillekin päiville, harvoin tulee vedettyä ns. salmiakkiövereitä.


salmiakki, lakritsi, makeinen, sweet, licorice, candy, delicacy, karkki


Näistä ehdottomasti paras ja tämän hetken ehdoton suosikki salmiakeista on Haribon ABC- pussi. Näitä löytyy kaupasta minipusseissa, eli ovat juuri sopivan kokoisia.


haribo, abclakrids, sweet, candy, karkit, makeiset, salmiakki, lakritsi, licorice


Bonbonin linnunlöysät- pussi oli sattumalöytö kerran kaupassa. Näitä karkkejahan on Bonbonin Kaatissäkissä, muistan jo pienenä koukuttuneeni näihin. Joten mikä iloinen yllätys oli, että nykyään näitä saa ihan omassa pussissaan. Kaatissäkissähän on monia sekalaisia karkkeja.


bonbon, linnunlöysät, bonbon linnunlöysät, karkkipussi, karkki, makeinen, sweet, candy, licorice, salmiakki, lakritsi


Viimeisenä Pirat Skaller- pussi. Tämäkin uusia löytöjä. Näissä tykkään mausta ja siitä että ovat kovia - kestävät pitkään suussa kun joutuu imeskelemään. Tämä yksi ominaisuus mistä pidän salmiakki-/ lakritsimakeisissa, eivät ole helppoja ja nopeita syötäviä. Vaan saa nauttia pitempään :D


salmiakkipussi, karkkipussi, lakritsi, salmiaki, licorice, sweet, candy, karkki, makeinen


Postauksesta jäi vielä monet hyvät salmiakkimakeiset esittelemättä. No jotain ensi kertaankin. On monia vanhempia hyviä salmiakkimakeisia ja tykkään myös rohkeasti kokeilla uusia. Silloin voi löytää uusia lempiherkkuja. Joten kokeilkaa rohkeasti salmiakki-ja lakritsimakeisia ja suositelkaa kavereille, myös ulkomaalaisille (; Tätä näpytellessä tuli vesi kielelle, joten taidan mennä salmiakkipussille. Hauskaa lauantai-iltaa!


Translation: Fridaytreat. Licorice. The best candy ever. Feel free to try the new flavors. 

No comments :

Post a Comment