22 November 2014

Friday treat

Perjantaiherkkuna, joulupipari. Täytteenä sinihomejuusto ja persimon.


persimon, gingerbread, joulupipari, jouluherkku,Tämä jouluinen herkku käy hyvin esimerkiksi pikkujouluihin naposteltavaksi. Tai ihan varsinaisena joulupäivänäkin, jos muilta jouluruoilta ja -herkuilta jää vielä tilaa.

Tarvitset vain:


persimon, sinihomejuusto, blue cheese, pipari, gingerbread


Nämä on nopea valmistaa. Ensin persimon viipaleiksi. Seuraavaksi levität piparin päälle veitsellä pienen kerroksen sinihomejuustoa. Jonka päälle laitat persimonin viipaleen.


persimon, kaki, sharon, hedelmä, fruitsinihomejuusto, bluecheese, pirkka, gingerbread, joulupipari,Maistuu hyvin esimerkiksi glögin kanssa. Todettakoon että persimon on aika uusi tuttavuus. Mutta aivan ihana sellainen. Todella hyvänmakuinen, ja todellakin makea hedelmä. Hyvä vastine karkeille ym. makean nälkään. Eli tervetullut usein tänne :D

persimon, kaki, sharon, hedelmä, fruit, joulupipari,


Persimonilla on eri nimityksiä, mm. kaki tai sharon. Sen mukaan mistä päin ne ovat. Kaki on kotoisin Japanista tai Kiinasta. Sharon viljellään Israelissa. Persimon on taas peräisin Espanjasta. Kaikki on saman hedelmän eri lajikkeita. Parhaiten nämä kaikki lajikkeet säilyvät viileässä. Loppuun tulikin tämän eksoottisen hedelmän tarkempia tietoja. (wikipediasta)

Onko persimonit teille tuttuja? Mitä tykkäsitte?

Translation: Christmas treat. Gingerbread with blue cheese and persimon. Persimon, new sweet fruit.

No comments :

Post a Comment