9 November 2014

Meri


Niinkuin blogini bannerista näkyy niin vesi, etenkin meri on lähellä sydäntäni. Mikään ei voita kävelyä meren äärellä. Oli sitten kuuma aurinkoinen päivä, jolloin auringonsäteet hellivät kasvoja. Tai viileämpi syksyinen päivä, tuulen tuivertaessa saaden hiukset ihan sekaisin.


meri kotka
Kotka

laiva meri risteily
Helsinki- Tallinna. Suomenlahti
                                             
Merellä on ainakin itselleni rauhoittava vaikutus. Sen ääressä tuntee itsensä ja ajatuksensa usein aika pieniksi. Joten meren ääreen on hyvä mennä kokoamaan ajatuksiaan välillä.


suomenlahti meri
Suomenlahti

Mikään ei tietysti voita kunnon rantapäivää. Maaten hiekkarannalla, nauttien auringon kuumista säteistä kasvoilla. Välillä pulahtaen ihanasti viilentävään meriveteen.


hanko hiekkaranta
Hanko
Kukapa ei suomalaisista tykkäisi käydä aina aika ajoin risteilyllä. Pääsemme tosi kätevästi täältä esim. naapurimaihimme Viroon tai Ruotsiin meriteitse. Voi mennä rennolle kaupunkimatkalle tai nauttia vain risteilystä merellä seilaten, oli sitten kesä tai talvi. Haluiaisin mennä jatkossa joku päivä risteilemään Pietariin. Kunhan aika ja matkaseura järjestyy. Onko kukaan käynyt?


tukholma itämeri meri sea cruise
Helsinki- Tukholma. Itämeri.

Suomessa on monia käymisen arvoisia satamia. Niissä on tarjolla myös jos jonkinmoista aktiviteettia ja ajanvietettä.. Kahviloista, markkinoista ym. alkaen. Muutamissa on tullut käytyä, autolla menien. Ehkä pääsen joskus jatkossa myös veneellä tai jopa purjehtien.. Aina voi haaveilla. 


hanko satama harbour
Hanko

Meren ääressä pääsee usein nauttimaan kauniista maisemista ja valoilmiöistä. Oli se sitten sateen jälkeen taivaanrantaan ilmestynyt sateenkaari. Tai illalla myöhään auringonlasku kaikkine upeine väreineen.

Tallinna suomenlahti sateenkaari meri
Helsinki- Tallinna. Suomenlahti.  


Helsinki- Tukholma. Itämeri.

Merellä sijaitsevat saaret ovat käymisen arvoisia. Moniin yleisiin saariin pääsee pienillä risteilyaluksilla pientä korvasuta vastaan. Menee sitten päiväretkelle tai yöpymään ihan. Itse on pakko päästä joka kesä ainakin jonnekin saareen vierailemaan. Myös syksyisin esim. Suomenlinna on kokemus. Sinne tosiaan pääsee läpi vuoden.


Pihlajasaari


pihlajasaari meri sea saaristo
Pihlajasaari

Kuten huomaatte, kuvia minulla on meren äärestä eri paikoista vaikka kuinka paljon. Tässä muutama esimerkkiotos. Kuvia voisin näyttää siis tuhottomasti merestä ja kertoilla juttuja. Mutta tältä erää taitaa riittää :) Mutta kertokaa mitä te tykkäätte merestä? Mitä ajatuksia teissä herättää? 


Suomenlinna meri sea kallio
Suomenlinna


Ps. Muistelisin että yllä olevat kuvat olisi otettu kuvissa mainituissa paikoissa. Pahoittelut jos jokin ei pidä paikkaansa. 

I <3 SeaNo comments :

Post a Comment