2 April 2015

All roads lead to Rome! So my!

Kaikki tiet vievät Roomaan! Niin minunkin!Hauska kun TÄSSÄ postauksessa mietin minne lähtäisiin pääsiäislomalle. En ole lähdössä Pariisiin, Milanoon enkä Nizzaan. Suuntaankin nyt Roomaan. Kerrotaanpa kuinkas tässä nyt näin kävikään :-)

roma, rome, rooma, italy, italia, travel, travelling, matkustus, matkat, matkustaa, ideas, easter,

Matkakohteeksi tosiaan valikoituikin nyt tällä kertaa Italia ja Rooma. Etsittiin ja jahkattiin kaverini kanssa reissuja viikkoja ja lukemattomia päiviä. Ja tuntui, että mitä lähemmäs pääsiäinen tuli alkoivat vaihtoehdot vähetä. Ainakin suht edulliset matkat. Lisäksi kaverilleni tuli vielä ongelmaksi minne saisi lemmikkinsä hoitoon. Ja meidän vapaat meni vähän eri aikaan, minulla pitemmät vapaat. Joten kaverini jääkin ihan Suomeen pääsiäisen viettoon. Pohdin sitä minäkin, että vaihteeksi suuntaisin kotipuoleen. Mutta sitten kun mietin, että kuitenkin on vuodessa suht harvoin tälläinen mahdollisuus lähteä vähän pitempään reissuun (pitemmäksi ajaksi kuin viikonloppu). Joten katselin vielä mahdollisia matkoja itselleni. Minua on aina kiinnostanut mennä Italiaan ja etenkin Roomaan. Sinne näytti olevan ihan ok hintaisia matkojakin, joten semmoinen tuli sitten napattua. Hyvissä ajoin, alle kaksi päivää ennen matkanalkua! ;-)
roma, rome, rooma, italy, italia, travel, travelling, matkustus, matkat, matkustaa, ideas, easter,

Päätin, että Nizzaan haluan mennä mielummin kesällä kuin näin keväällä. Jolloin siellä on lämpimänpi, ja voi paremmin yhdistää ranta-ja kaupunkiloman. Sekä olla siellä muutamaa päivää pitempään. Ja kiertää samalla myös lähi kaupunkeja junalla. Esimerkiksi Monaco, Cannes. Kiinnostavia voisi sillä matkalla olla myös Saint-Tropez tai Genova Italian puolella. 

Milano jäi myöhäisemmäksi myös kun tulin siihen tulokseen, että ensin haluan käydä Roomassa Italiassa. Onhan se käytävä katsomassa tämä ikuinen kaupunki ennen muodinmekkaan menoa. Ja Roomassakin riittää varmasti muotia. Sekä on muutenkin enemmän nähtävää, nähtävyyksiä ainakin. Italiassa kiinnostaisi nähdä niin monet paikat.. Myös Venetsia, Verona, Genova, Firenze. Ja upea Amalfin rannikko tottakai. Pitäisiko joskus tehdä pitempi Italian kiertomatka :-)

Pariisi oli mielessäni vielä ihan loppumetreille kun matkoja katsoin, olisi päässyt aika samoin hinnoin. Päätin kuitenkin, että kaikista upeinta on mennä Ranskan Pariisiin oman rakkaan kanssa. Onhan se tunnettu romantiikan ja rakkauden kaupunki. Saa siis odottaa niin kauan, että se oma rakas löytyy. Toivottavasti ei monia vuosia ;-) Ehkä jos vaikka tällä matkalla se löytyy, ei voi ikinä tietää, heh.

roma, rome, rooma, italy, italia, travel, travelling, matkustus, matkat, matkustaa, ideas, easter,

Roomaan lähden yksin matkaan. Vietän siellä kolme yötä, launtaista tiistaihin. Tilasin matkan Ebookerssilta matkapakettina (lento+hotelli). Maksoi noin 530e. Otin suorat lennot (Finnair). Hotellin halusin hyvältä paikalta keskustasta. Hotelli on Fiamma Hotel Rome. Se sijaitsee aivan keskustassa lähellä Terminin päärautatieasemaa. Sieltä on lyhyt kävelymatka keskeisimmille nähtävyyksille. Hotellin hintaan kuului myös aamiainen ja ilmainen wifi. Hyvä paketti siis. Roomassa lento menee Leonardo da Vincin kentälle (Fiumicino Airport). Sieltä pääsee kätevästi Terminin asemalle junalla. 

roma, rome, rooma, italy, italia, travel, travelling, matkustus, matkat, matkustaa, ideas, easter,

roma, rome, rooma, italy, italia, travel, travelling, matkustus, matkat, matkustaa, ideas, easter,

Roomassa odotan kävelyä vanhoilla kaduilla, rakennusten ihastelua. Piipahdusta kahville ja jäätelölle. Seurailla paikallista menoa kaduilla ja ihmisiä. Käydä katsomassa nähtävyyksiä. Pääasissa vain nauttia ja rentoutua. Syödä ja juoda hyvin. Kuulemma siellä pitäisi olla naisväelle silmänruokaakin ;-)

Olen jo kuullut ystäviltäni varoituksia Roomasta. Taskuvarkaita siellä on paljon, joten pitää olla valppaana ja pitää laukusta huolta. Lisäksi miehet taitavat olla siellä aika hyökkääviä, etenkin näin pohjoismaalaisia vaaleita naisia kohtaan. Saa nähdä miten menee. Pitää olla varovainen ja pitää myös järki päässä. Täytyy kyllä sanoa, että sinkkunaisena on kiva mennä Roomaan katselemaan niitä jumalaisen komeita tummia miehiä. Ei haittaa jos joku tulee juttelemaan, tiedä vaikka sieltä miehen löytäisi, heh :-D Täytyy muuten testailla Tinderiä Roomassakin! 

Nyt on täällä menossa sitten viime hetken valmistelut. Pari tuntia sitten vasta matkakin buukattu. Ehdin jo heti käydä kaupassa hakemassa valmiiksi Rooman matkaoppaan. Pitää siihen vielä tutustua ja netistä lukea paikasta. Pakatakin muuten pitäisi. Lähtöselvityksenkin voi jo pian tehdä netissä valmiiksi. Hommaa siis riittää. Onneksi on tässä vielä aikaa tämä ilta ja huominen. Kunnes aikaisin lauantai-aamuna matka käy kohti lentokenttää ja Italiaa. Jännittää matka jo! Toivottavasti aurinkokin paistaisi :-) Ainiin, jännä lähteä näin äkkilähdöllä kaupunkilomalle. Kun yleensä tottunut muutenkin suunnittelemaan ja valmistautumaan matkaan tosi tosi hyvin. No eipä ole tarvinnut stressata jo viikkoja ennen. Luulisi että kaikki menee kuitenkin hyvin ja onhan tässä noin päivä vielä aikaa :-D

roma, rome, rooma, italy, italia, travel, travelling, matkustus, matkat, matkustaa, ideas, easter,

- kuvat lainattu googlesta -

Olisi upea kuulla matkavinkkejä Roomassa käyneiltä? :-)


Translation: I go on the Easter holiday to Italy in Rome. I can not wait. It first appeared in Italy. On Saturday, early in the morning would be the departure. I hope it will be a wonderful journey in Rome, and the sun is shining!


No comments :

Post a Comment