3 November 2016

Super Excited (and nervous too!)


Katsoin viime perjantai-iltana kotiin palattua normaaliin tapaan sähköpostini. Yllättäin siellä odotti lukematon viesti Finnairilta. Nimittäin Finnairin rekryltä. Olin lähes varma kun avaan ja luen viestin, niin sieltä tulisi että "kiitos mielenkiinnosta tehtävää ja yhtiötä kohtaan, mutta valitettavasti sinua ei valittu jatkoon". MUTTA yllätyksekseni sieltä paljastuikin tervetuloa viesti ryhmähaastatteluun - lentoemännäksi!

finnair, lentoyhtiö, finland, suomi, työnhaku, application, hakemus, flying, lentäminen, työ, work, lentoemäntä, flight attendant, cabin crew, matkustamohenkilökunta,

Finnair on viime aikoina rekrytoinut kovasti uutta matkustamohenkilökuntaa. Esimerkiksi viime vuonna 2015 palkattiin noin 400 henkilöä. Ja jälleen haetaan iso määrä uutta henkilökuntaa vakituisiin tehtäviin. Kiitos konekapasiteetin ja kaukoliikenteen kasvun.

Laitoin hakemuksen Finnairille 9.10. Sen jälkeen tuli sähköpostin kautta tehtäväksi joitakin testejä. Kaikkiaan neljä erilaista tehtävää, jotka mittasivat käyttäytymistä ja kykypiirteitä. Niissä oli päättelytehtäviä, kielitestejä ym. Lokakuun lopussa sai odottaa tietoa jatkosta. Seuraavaan ryhmähaastatteluvaiheeseen valittiin osa hakijoista hakemuksen ja testitulosten perusteella. Minä olin heistä yksi onnekas, joka sai kutsun seuraavaan rekryprosessin vaiheeseen eli ryhmähaastatteluihin.

En ollut yhtään varma tehtävät tehtyäni pääsisinkö jatkoon. Kysymyksiin ei oikein ollut yhtä oikeaa vastausta. Kieliosiosta sai jonkunlaisen käsityksen miten se meni. Olin kuitenkin aika varma että tuskin jatkoon pääsisin. Hain nimittäin viime vuonna Finnairille myös. Silloin en päässyt testien jälkeen eteenpäin hakuprosessissa. No pääasia että nyt pääsin, seuraava etappi ryhmähaastis. Mikä on kuulemani mukaan englanniksi. Katsotaan mihin rahkeet riittävät!

finnair, lentoyhtiö, finland, suomi, työnhaku, application, hakemus, flying, lentäminen, työ, work, lentoemäntä, flight attendant, cabin crew, matkustamohenkilökunta, taivas, sky, lentokone, airplane, aircraft,

Sain tosiaan pe 28.10 kutsun siihen ryhmähaastatteluun. Tämän kutsun jälkeen oli muutama päivä aikaa varata itselleen sopiva aika ryhmähaastatteluun. Haastattelut kestävät kaikkiaan noin viikon verran. Yhtenä päivänä on haastatteluissa noin parisataa henkilöä. Eli kaikkiaan ryhmähaastatteluihin osallistuu iso määrä porukkaa. Saa nähdä paljon siitä valitaan seuraavaan vaiheeseen. Toki osa hakeneista karsiutuu jo ennen ryhmähaastiksia. Tarkoitan että ovat hakeneet ja heidät on valittu ryhmähaastatteluihin. Mutta eivät haluakaan edetä rekryprosessissa jostain syystä enää eteenpäin. Tai mahdollista myös etteivät yksinkertaisesti pääse tulemaan tarjottuina haastatteluajankohtina. Ja haastattelua kun ei ole mahdollista tietenkään etänä tehdä.

Untitled

Olen siis ajan varannut ryhmähaastatteluun ja se on ihan lähiaikoina, miten jännää! Odottaminen on pahinta kyllä. Ja kun ei yhtään tiedä millaisia Finnairin ryhmähaastattelut ovat kun ensi kertaa menee. Mutta niin varmasti menevät monet muutkin ensi kertaa. Ja usein lentoyhtiöt rekryävät eri kerroilla vielä eri tavalla. Joten ei välttämättä kauheasti hyötyä aiemmista kokemuksista - eli tuskin haastattelut ovat ihan samanlaisia vuodesta toiseen. Täytyy tässä alkaa jo henkisesti valmistautumaan tulevaan. Tosin parhaiten taitaa mennä kun on vain oma itsensä ja tekee parhaansa. Ja vaikka ei jatkoon valittaisi, niin saapahan taas arvokasta kokemusta haastatteluista sekä tapaa uusia & mielenkiintoisia ihmisiä. Ja voi olla tyytyväinen että on näinkin pitkälle päässyt haussa.

Finnairin matkustamohenkilökunnan rekryprosessi näyttäisi olevan aika nopealla aikataululla. En nyt enää muista koska kurssi alkaisikaan, enkä löytänyt tietoa tähän hätään. Jos ryhmähaastattelusta jatkoon pääsee edessä on vielä useita vaiheita varmasti. Samaan tyyliin kuin muissakin yhtiöissä uskoisin, eli yksilöhaastattelua, medikaalit ym. Pitkä prosessi tämä lentoemännäksi hakeminen ja mahd. työhön taivaalle pääsy.

Olisi oikea unelma päästä lentämään sinivalkoisin Finnairin siivin <3 Saisi kutsua arvostettua Finnairia työpaikakseen, kenties joku päivä.. Onko siellä Finnairille hakeneita? Tai jollain sattumalta samanlaisia haaveita työrintamalla?

taivas, sky, pilvet, clouds, sininen taivas, blue sky,

I made the application last month for Finnair to flight attendant job. A few days ago I received an invitation for an interview. As a first step, is a group of interviews. They are pretty soon, how exciting! And super nervous too!! 

It would be a dream to get the job as a member of cabin crew and fly on blue and white wings of Finnair <3 Maybe one day..  Do you have any similar professional dreams?


No comments :

Post a Comment