7 January 2017

Snow Finally & Second Interview


LumiHelsinkiMaisema, view, talvi, winter, suomi, Finland, snowy, luminen, heavy snowfall, runsasluminen, snow, january, tammikuu,

Ihanan runsas luminen Helsinki.❄️ Mikä yllätys olikaan kun alkuviikosta avasi sälekaihtimet, ja lunta oli tullut maahan ja paljon! Niin kaunista kun puut ovat valkoisenaan lumesta. Ja mikä parasta lumi tuo myös valoa, täten piristää oitis mieltä :-)

Wonderfully heavy snowfall Helsinki. ❄️ What a surprise it was in the beginning of the week when I opened the blinds. We had snow on the ground, and a lot! So beautiful when the trees are white with snow. Snow brings also light, which is the best. :-)

VantaaFinnair, suomi, finland, office, toimisto, vantaa,

Sitten itse asiaan. Eli minulla oli tällä viikolla toinen haastattelu Finnairille. Olen tosiaan hakenut sinne lentoemännäksi. Aiempi postaukseni aiheeseen liittyen: Super excited (and nervous too!).

Koko rekryprosessti alkoi jo lokakuun alussa viime vuonna. Laitoin hakemuksen Finnairille (9.10.16). Sen jälkeen tuli ensin tehdä muutamia sähköisiä tehtäviä, lokakuun puoliväliin mennessä (23.10.16). Kutsun ensimmäiseen haastatteluun sain lokakuun lopussa (28.10.16).

So, I had a second interview this week, for Finnair. I actually have applied there to stewardess. Previous post on the subject: Super excited (and nervous too!).

MaisemaTalviVantaa, haastattelu, interview, vantaa, talvi, winter, sunset, auringonlasku, lumi, snow, snowy, luminen, maisema, view,

Ensimmäinen haastattelu oli ryhmähaastattelu (3.11.16). Ryhmähaastis oli Finnairin tiloissa. Se kesti noin puolisen tuntia. Ryhmässäni oli viisi henkilöä (hakijaa) ja kaksi haastattelijaa. Ensin jokainen esitteli itsensä, jonka jälkeen oli ryhmätyöt englannin kielellä. Työn valmistelu ja esitys muille. Aiheista en sen tarkemmin kerro, ei ole suotavaakaan. Lopussa jokainen sai vielä käyttää puheenvuoron, mitä halusi tuoda esille.

Positiivinen kuva jäi haastattelutilanteen jälkeen. Minulla oli oikein mukava ryhmä ja haastattelijat. Tietenkin oli jännittänyt tilannetta aiemmin. Tärkeää vain olla oma itsensä ja koittaa rentoutua. Sekä tietty tehdä mitä pyydetään. Aivan lopuksi ennen lähtöä tarkistettiin vielä mahdolliset tautoinnit ja niiden sijainnit.

LuminenTalvimaisema, winter, snow, suomi, finland, vantaa, snowy, kuu, moon, january, tammikuu, visit finland, maisema, view, landscape,

Marraskuun puolivälissä sain tiedon, että minut olit valittu jatkoon ryhmähaastattelusta (11.11.16.). Samana päivänä, melkein heti perään tuli sähköpostiin ohjeet terveyskyselyn tekoon. Lääketieteellisen esitietokyselyn tulokset tulivat joulukuun puolivälissä (16.12.16). Josta minut katsottiin terveydentilalta sopivaksi matkustamopalvelutyöhön. Seuraavaksi sain viestin Finnairin rekryltä ja kutsun (19.12.2016) toiseen haastatteluun - henkilökohtainen haastattelu

FinnairVantaaTalviLumi, snow, tammikuu, january, finland, suomi, vantaa, finnair, office, toimisto, winter,

Toinen haastattelu eli yksilöhaastattelu (4.1.17) oli Vantaalla Finnairin tiloissa. Se kesti noin 45min. Haastattelijoita oli kaksi. Kielinä oli suomi ja englanti, kuitenkin suurimmaksi osaksi suomeksi. Paljon erilaisia ja aika haastaviakin kysymyksiä. Niistä ei enempää. Lopuksi sai itsekin kysellä :-). Jännittävä tilanne, mitä kyllä helpotti kun oli tosi mukavat haastattelijat vaikkakin kiperät kysymykset ;-). Hyvä fiilis jäi haastattelun jälkeen. Mutta saa nähdä mitä he hakevat. Eikä sitä tiedä millaisia tarkoitusperiä kysymyksillä oli, eli mitä he ajoivat välttämättä niillä takaa. Mutta nyt sitten jännätään mahdollista jatkoa :-)

WinterTalviFinland

Jos minut valitaan yksilöhaastattelusta jatkoon -> koulutukseen, niin seuraavana olisi edesssä vielä ilmailulääketieteellinen arviointi ja työhöntulotarkastus. Työ alkaisi kesällä - 2017. Sitä ennen on kurssi, joka kestää kahdeksan viikkoa.

Haastatteluista valituille ilmoitetaan tammikuun lopussa, yksilöhaastatteluiden loputtua (19.1). Sitten tulee kutsut "mediin", joka tulee olla tehty ja läpäisty ennen kurssin alkua. Kursseja tulee olemaan useampi ja alkavat porrastetusti. Kurssin valintaan voi itse vaikuttaa, siinä täytyy mm. ottaa huomioon nykyinen työ ja irtisanomisajat..

AviapolisVantaaFinland, juna asema, aviapolis, train station, suomi, travel ,matkustaa,

Yksilöhaastatteluihin on kutsuttu useita satoja ihmisiä n. 500, ja alunperin oli hakijoita n. 3000. Joten olisi melkoinen lottovoitto melkein että minut valittaisiin. :-)

Kaiken kaikkiaan ollut opettavainen kokemus jo tähän mennessä koko hakemusprosessi. Sitä on huomannut että selviää uusista haasteista ja jännittävistäkin tilanteista! Esimerkiksi eipä ole tullut ennen oltua näin usein haastatteluissa joissa puhutaan muutakin kuin suomen kieltä tai ryhmähaastattelussa. Onkin hyvä välillä haastaa itseään ja kehittyä. Ainakin olen saanut arvokasta haastattelu-/rekrykokemusta ja tavannut monia uusia mielenkiintoisia ihmisiä. Hukkaan ei ole tämä aika mennyt vaikka en valituksi tulisikaan.

I had an individual interview this week with Finnair. Now I'm waiting for further information. And the possibility of access to the stewardess course. Been an interesting and instructive application process so far. The time has not been wasted even though they wouldn't choose me.


No comments :

Post a Comment