3 January 2015

My next new favorite food - FISH ?

Opettelen syömään kalaa, miten käy ?


Seuraava lempiruokani voisi olla kala. En ole ikinä perustanut paljon kalasta. Pienenä vetosin aina että olen sille allerginen. Jossain vaiheessa suostuin ja vähän tykkäsinkin kalapuikoista. Kovin paljon ei ole tullut kalaa elämänaikana syötyä. Tietty perinteiset purkkitonnikalat menee. Mutta lohi ym. eivät ole koskaan olleet herkkuani. Vanhemmiten olen yrittänyt alkaa opettelemaan tykkäämään tai syömään, edes vähän maistelemaan. Kuulee aina miten kala on terveellistä ja kuinka sitä pitäisi syödä monta kertaa viikossa. No ehkä joskus vielä edes kerran viikossa.

Olen välillä kylässä tietty vähän maistanut kun on tarjottu. Tai sitten on tullut yllätyksenä että jossain piirakassa onkin ollut kalaa. No en ole sitä ulos sylkenyt, vaan kiltisti syönyt loppuun :D Jotta tämmöisiltä ihmetyksiltä jatkossa välttyisi muunmuassa, päätin alkaa opettelemaan kalansyöntiä. Pikkuhiljaa. Parhaiten tämän keksin aloittaa yhdistämällä kalan ruokaan josta pidän. Tykkään kermaviilikastikkeesta ja perunoista. Joten lisäsimpä lohifileepaloja kylmän kermaviilikastikkeen sekaan.
Pistetäämpä tänne vielä resepti kuvineen tästä kalakokkailustani. 

Lohta kermaviilikastikkeessa. 

- Graavisulattu kirjolohifilee paloiteltuna
- Creme fraiche purkki
- Kurkkua kuutioina
- Sinappi
- Musta-ja valkopippuria
- Suolaa
- Hunajaa
- Tilkka mandariinin mehua
- Tilli (oli valmiiksi lohessa) graavisuolattu, kirjolohifilee, lohi, kala


cremefraiche, ruususuola, himalajansuola, valkopippuri, mustapippuri, kurkku,


lohi, salmon, kirjolohifilee, tilli, kermaviili, food, kermaviilikastike, sourcream


lohi, salmon, kirjolohifilee, tilli, kermaviili, food, kermaviilikastike, sourcream


lohi, salmon, kirjolohifilee, tilli, kermaviili, food, kermaviilikastike, sourcream, salaatti, perunat,


lohi, salmon, kirjolohifilee, tilli, kermaviili, food, kermaviilikastike, sourcreamIhan hyvää siitä tuli, ei nyt lempiruokaa. Mutta söin kaiken. Itse valmistusprosessi ei ollut kaikista miellyttävin. Nimittäin tuo limaisen kalankäsittely, jonka jälkeen kädet haisee kalalle ties kuinka kauan. Ensi kerralla kumihanskat käteen, vai onko teillä kikka kolmosia? 

Tästä kalansyönnin opettelu sitten jatkuu. Ja toivottavasti jatkossa myös rupeaisin siitä enemmän ihan tykkäämäänkin. Herkullisia kalareseptejä saa jakaa ja vinkata tänne. Otan vastaan erittäin mielelläni! 


Translation: I'm learning to eat fish. Not my favorite food, yet. But salmon and sour cream sauce was a good start.

No comments :

Post a Comment