Mulled wine cheesecake, with white-chocolate!
Jouluna tein tämän maistuvan valkosuklaa-glögijuustokakun. Siitähän on jo tovi aikaa, mutta silti pakko jakaa ohje tänne. On sitten valmiina ensi joululle ohje ;) Ja kyllähän tätä voi tehdä muinakin vuodenaikoina, on nimitäin sen verran maistuvaa. Tämän kakun tein yhdistelemällä netistä löydettyjä ohjeita ja kavereilta kuultuja suosituksia. Tuli aika bueno!
Resepti:
Pohja:
180 g piparkakkuja
75g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
400 g rahkaa
1/2 dl glögiä
1 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
Kiille:
3 liivatelehteä
3 1/2 dl glögiä
Kuvassa melkein kaikki mitä tarvitset.
POHJA
- Ota irtopohjavuoka. (Käytin 24cm halkaisijaltaan olevaa irtokakkupohjavuokaa.)
- Peitä vuoan pohja leivinpaperilla. Sisäreunoihin voi sivellä esim. ruokaöljyä, jotta kakku irtoaa sitten vuoasta helpommin.
- Murskaa piparkakut kaulimella tai tehosekoittimessa.
- Sulata voi kattilassa, ja sekoita joukkoon piparimurska.
- Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
- Nosta vuoka jääkaappiin.
TÄYTE
- Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Ja anna liota vähintään 10 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita kerman sekaan piparkakkumauste.
- Paloittele suklaa lautaselle. Sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n.200W) välillä sekoitellen, tai vesihauteessa liedellä.
- Sekoita rahkan joukkoon vanilja- ja tomusokeri.
- Yhdistä suklaasula ja rahka.
- Lisää kermavaahdon seoksen joukkoon.
- Kiehauta glögi (1/2 dl) pienessä kattilassa. Sulata siihen liivatelehdet.
- Kaada liivateseos hieman jähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
- Kaada liivateseos hieman jähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
- Levitä täyte vuokaan piparipohjan päälle, tasoita pinta. Peitä kelmulla.
- Anna hyytä jääkaapissa 3-4 tuntia.
- Anna hyytä jääkaapissa 3-4 tuntia.
KIILLE
- Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen, n. 10 minuuttia.
- Kiehauta 1/2 dl glögiä kattilassa. Ja liuota siihen hyvin puristetut liivatteet.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana lopun kylmän glögin joukkoon, samalla sekoittaen.
- Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä.
- Lusikoi seosta puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti, ettei täyte sekoitu.
- Hyydytä jääkaapissa 1-2 tuntia. (Tai ulkona, kuten kuvassa alla. Kun oli saatava nopsaan hyytymään :D) Parasta tulee kun haudutat pitkään, mielellään yön yli.
- Koristele kakku. (Kanelitangot, valkosuklaa ym.)
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle.
- NAUTI.
- Huom. Kiilteen väristä ja mausta saa vahvemman jos käyttää glögitiivistettä tms. Ja rahkan tilalla täytteessä voi käyttää tuorejuustoja.
Translation: Christmas treat. White-chocolate cheesecake with mulled wine. Must have for dessert in christmas oor anytime ;)
No comments :
Post a Comment