4 January 2015

New Year - New Balance

Uusi vuosi- Uudet kengät- Uusi tasapainoinen elämä


newbalance, shoes, sneakers, tennarit, nb, newbalanceshoes, kengät,


Ostin tai tilasin nämä kengät vuoden 2014 puolella, ja saapuivat sopivasti kotiini juuri uuden vuoden alussa. Näiden merkki on jotenkin sopiva tähän vuoden alkuun: New balance. Tämä nimi sai minut pohtimaan että siitähän on kyse: Saada tasapainoa elämään. Elää täyttä ja tasapainoista elämää, vaikka kaikkea uutta tulee matkan varrella eteen. Niin uusia haasteita kuin mahdollisuuksiakin.


newbalance, shoes, sneakers, tennarit, nb, newbalanceshoes, kengät,


newbalance, shoes, sneakers, tennarit, nb, newbalanceshoes, kengät,


Tähän kiteytyykin tämän vuoden 2015 toiveeni. 

Hankin kauniita ja tarpeellisia asioita, materiaalinen puoli siis. Ei turhia ostoksia enää. Ja koitan luopua mahdollisimaan paljon vanhoista ja tarpeettomista asioista. Kirppikselle pitää ainakin kevään tullen viedä vaatteita. Oi kun saisikin luovuttua myös kaikenlaisesta ylimääräisestä roinaista. On tullut vaikka ja mitä säilöttyä vuosien ajan. Miettinyt vain että kyllä tätä vielä joskus saattaa tarvita. Hyvä keino tavaroista/ vaatteista luopumiseen voisikin melkein olla, että jos et ole tätä vuoteen tarvinnut, et sitä tule todennäköisesti tarvimaan jatkossakaan. Toimisiko se? :)

Elämääni muuten koitan saada tasapainoa: Työn, harrastusten ja muun elämän suhteen. Töitä on mitä on, niihin aikatauluihin ei voi paljon vaikuttaa. Olen ollut samassa työssä jo vuosia. Mietittävä miten saisin siihen uutta sisältöä ja mielenkiintoa. Vai kannattaisiko välillä vaihtaa työtä? Tai kenties opiskella lisää jotain kursseja?

Jatkossa on järjestettävä riittävästi aikaa myös levolle ja unelle. Usein tulee valvottua liian myöhään. Seuraavana aaamuna kun aikaisin koittaa herätys töihin, ei olekaan enää niin kivaa. Lisäksi olen nukkunut koko elämäni varmaan päiväunia, lähes päivittäin. Kaverini nauruskelevat tälle tavalleni. Ja jos minua ei saa kiinni, heti tietävät että olen todennäköisesti päiväunilla :D Jos näitä päiväunia saisi vähennettyä, ja nukkuisi pitkät kunnon yöunet. Mitenhän sen sais onnistumaan? Noo, ei menisi ainakaan töiden jälkeen kotiin päiväunille, vaan vaikka urheilemaan josta saa hyvää energiaa.

Pyrkimys olisi tavata ja olla entistä enemmän yhteydessä perheeseen ja ystäviin. Tuntuu että tuo osa-alue hiipuu vuosi vuodelta:/ Perheen luo kotipaikkakunnalle on kumminkin jonkun verran matkaa. Ihan usein sinne ei ehdi eikä jaksa mennä. Etenkään masentavan ja pimeän talven aikana. Täytyy kevään tullen tässä kunnostautua. Monet kaveritkin asuu ympäri suomea. Näkemiset ovat jääneet harvemmalle. Osa perustanut omaa perhettäkin. Eniten tulee nykyään oltua tekemisissä ja kuulumisia kyseltyä netin välityksellä. Täytyy jatkossa nähdä aikaa ja vaivaa, että saa nähtyä vanhoja kavereitakin kunnolla ja enemmän. 

Olen pitkään miettinyt joskos aloittaisin jonkun uuden harrastuksen, esim. kielten opiskelu. Mutta missä ja minkä kielen? Olisi monia kivoja kieliä (ainakin kivan kuuloisia) mitä haluaisin oppia. Esim. Espanja, Italia, Ranska... 

Liikuntaa olen aina harrastanut, viime aikoina kun oli joulut ym on se jäänyt vähemmälle. On hankittava jostakin jotenkin into ja motivaatio siihen takaisin. Tykkään lenkkeillä ulkona, nyt eivät ole säät olleet kovin suosiolliset siihen (tekosyy, tiedän). Lihaskuntoa olen viime aikoina tehnyt kotona. Välineet löytyy kotoa. Vanha ohjelma on käynyt ehkä jo yksitoikkoiseksi. Joten ehkäpä hankin uuden ohjelman mitä noudattaa, saa ainakin vaihtelua treeniin. Sopivassa sushteessa siis jatkossa aerobista treeniä ulkona ja lihaskuntoa sisällä. 

Liikuntaan ja hyvinvointiin liittyy lähelle myös ravinto. Joulun aikaan syömiset ovat olleet varmaan kaikilla vähän niin ja näin. Mutta joulu on nyt ohi, ja on palattava jo ruoankin suhteen normaaliin elämään. Jatkossa on pyrittävä taas noudattamaan terveellistä ruokavaliota. Jossa sallitaan välillä herkutkin. Olen sitä mieltä, jos kieltää herkut itseltä kokonaan, jossa vaiheessa tapahtuu välttämättä repsahdus, ja huomaat kiskovasi herkkuja kaksin käsin. Eli pääpiirteittäin terveellistä ja monipuolista ravintoa ja riittävän usein päivän mittaan. Ja esim. viikonloppuisin saliittakoon jotain herkkujakin. 

Tässä eväät tulevaan vuoteen. On nuo kengätkin kyllä pirteät ja nätit. Mitä olette mieltä?
Ja miltäs teidän tuleva vuosi vaikuttaa?

Hyvää loppuvuotta kaikille!

Translation: Balance in life this year. with beautiful things. With beautiful things, such as these shoes. No comments :

Post a Comment