21 March 2015

Minne pääsiäislomalle?

Easter holiday, where to go?


Aurinkoa alkaa jo näkymään enemmän täällä Suomessakin. Silti siintää ajatuksissa lähteä pääsiäisenä kun on useampi vapaapäivä matkalle jonnekin koti Suomea kauemmas. Jonnekin missä olisi vielä keväisempää ja lämpimämpää. Lisäksi minusta loma on loma vasta kun vaihtaa ympyröitä täältä tutuista maisemista jonnekin aivan muualle. Silloin unohtaa parhaiten työt ja muut arkiaskareet.

Helmikuussa vasta tosiaan tuli oltua kaupunkilomalla Berliinissä (postauksia matkasta:  TÄSSÄ, TÄSSÄTÄSSÄ, TÄSSÄ). Muuten olisi vielä monia postauksia Berliinistä tekemättäkin. Mutta ei kai se haittaa että niitä tekee myöhemminkin?:-). Kesälomaankaan ei ole paljoa aikaa, silloinkin todennäköisesti suunta vielä jonnekin kunnon hellelomalle. Mutta tähän väliin pieni breikki tekisi vielä terää. En vain tiedä minne sitä lähtisi tällä kertaa. Kuitenkin kohde voisi olla Euroopassa ja jossain missä en ole vielä käynyt eli kohteita riittää :-D Reissun hinnan tulisi olla suht edullinen ja kohteen ihanan keväinen. Saatan jopa nyt saada kaverini reissuun mukaan, mikä on tosi kivaa! :-) Berliinissä olin matkalla yksin (TÄSSÄ postaus, kokemuksia yksin matkustamisesta).

Kohteita olemme kaverini kanssa jo mietiskelleet ja katsoneet. Matkalla ajattelimme olla noin 3-5 yötä. Tällä hetkellä vaihtoehtoina näyttäisi olevan Pariisi, Milano ja Nizza ainakin. Alla vielä kuvia ja fiiliksiä kyseisistä kaupungeista.


PARIISI - Ranska

pariisi, paris, ranska, france, matkat, matkustus, matkustaa, travel, travels, idea,

Muotia, puistoja, museoita, maamerkkejä. Istuskelua kahviloissa, katsella ohikulkevia ihmisiä. Shoppailua ja herkuttelua. Eiffel-torni. 


MILANO - Italia

milano, milan, italia, italy, travels, travel, matkustaa, ideas, idea, matkustus, matkat,

Viehättäviä katuja ja aukioita. Duomo- goottilaiskatedraali. Muotia ja huippudesignia. Shoppailijan paratiisi. Italialaista ruokaa ja juomaa. Risottoa, valkoviiniä ja jälkiruokakakkua. Jalkapalloa, Inter ja AC Milan. 


NIZZA - Ranska

nizza, ranska, france, nice, travel, travels, travelling, ideas, idea, matkustaa, matkustus, matkat,

Ranskan riviera. Turkoosinsininen kirkas meri. Välimeren rannikko. Aurinkoa hiekkarannalla. Kulttuuria kaupungilla.  Rantabulevardit, vanhakaupunki. Provencelainen keittiö. 


- kuvat lainattu googlesta - 


Kaikki kolme kohdetta ovat aivan upeita. Varmaa on se, että aion vielä jokaisessa niistä käydä. Mutta missä ensimmäisenä? :-)

Katsotaan mihin kaverini kanssa päädytään. Tai pikemminkin minne vielä saisi matkat buukattua, ettei tarvitsisi jäädä kotiin silloin. Pääsiäiseen ei tosiaan ole enää kauaa aikaa, parisen viikkoa. Joten tänä viikonloppuna toivottavasti saataisiin matkat tilattua. Monilla on pääsiäisenä vapaata, joten uskoisin että matkustajia riittää sinä aikana ja hinnatkin ovat usein sen mukaiset. Josko onnistuttaisiin silti löytämään jokin kiva kohde ja vielä ei mihkään kiskurihintaan. Kaikista järkevintä olisi ollut tajuta olla liikkeellä tarpeeksi ajoissa ja varailla matkat ajat sitten. Mutta ollut molemmilla kaverini kanssa niin kiirettä ettei ole yksinkertaisesti ehtinyt. ja eikös sitä pitäisi löytyä niitä äkkilähtöjäkin ja viime hetken tarjouksia? ;-)


Mitä mieltä olette näistä harkitsemistani matkakohteista (Pariisi, Milano, Nizza)? Minne kannattaisi mennä?

Oletteko aiemmin käyneet pääsiäisenä ulkomaanmatkalla tai menossa tänä pääsiäisenä? Mitä kohteita suosittelisitte? Kuinka ajoissa yleensä varaatte matkan?


Translation: I have a several day Easter holiday. With a friend we wondered where we would go for a holiday then. We have discussed, for example, Paris, Milan and Nice. Do you recommend any of these cities? Or something else?


No comments :

Post a Comment