11 March 2015

Talvinen viikonloppu kotiseudulla

 Olin toissa viikonloppuna kotimaisemissa viikonlopun vietossa. Eli viikko Saksan reissun jälkeen. Ihan talviset maisemat oli vierailuni ajan, lunta riitti kivasti. :-)

view, maisema, talvi, winter, suomi, lumi, snow, kylmä, cold, finland, nature, luonto, puut, trees,

Perjantai

Perjantaina kävimme heti ensimmäiseksi hakemassa syömistä (vanhaan tapaan:D). Tässä yksi ehdoton lemppariruoka, mitä pitää kotipuolessa välillä käydä maistamassa on lihapiirakka nakilla. Tälläkin kertaa haimme semmoiset grillikioskilta. Superhyvää! Muuten perjantai-ilta meni vain rentoutuessa ja ollessa, sekin tekee hyvää. Etenkin kun nykyään aika harvoin tulee kotipuolessa käytyä.

lihapiirakka, meat pie, nakki, wiener, grillikioski,

Lauantai

Lauantaina  päätimme mennä ulkoilemaan. Suuntasimme läheisen järven jäälle. Silloin siellä vielä pystyi käymään. Iltasella alkoi olla jo niin kylmä ja viima siellä aukealla järvellä, joten kauaa siellä ei pystynyt olemaan. Aika kului pelatessa koiran kanssa :-) Sukulaisteni koira rakasti kun sai juosta sydämensä kyllyydestä, kun löimme pallloa mailalla pitkälle järvelle. Koira nuoti sen ja palautti äkkiä takaisin, ja taas uudestaan.. Luulempa, että koira olisi voinut jatkaa sitä vaikka kuinka kauan.

järven jää, talvi, winter, suomi, jää, ice, lake, lumi, sno, kylmä, cold,

 järven jää, talvi, winter, suomi, jää, ice, lake, lumi, sno, kylmä, cold,

järven jää, talvi, winter, suomi, jää, ice, lake, lumi, sno, kylmä, cold,

Tuli sitä oltua sisätiloissakin ja ihasteltua näitä ihania tulppaaneja. Juotua ja syötyäkin sai viikonloppuna ihan riittävästi. En yleensä kotikotona juo kahvia, enää myös töissäkään. Olen päässyt siitä tavasta eroon. Kotipuolessa ja kylässä ollessa tulee joskus maistettua kahviakin. Maistui kyllä ihan eri tavalla kun ei sitä enää usein juo. Mukava silloin tällöin juoda vain kupponen.

tulips, red, punainen, tulppaanit, kukat, kevät, spring, vase, maljakko 

tulips, red, punainen, tulppaanit, kukat, kevät, spring, vase, kahvit, coffee,  maljakko

Sunnuntai

Sunnuntaina oli ohjelmassa pulkkamäkeen meno. Yhtä hauskaa niin pienenä kuin aikuisenakin :-) Sukulaispoika oli mukana, joten riemua ja kiljahduksia riitti, pieneltä kuin isoimmiltakin :D Otimme myös eväät mukaan. Pulkkamäen vieressä oli nimittäin nuotiopaikka, jossa ajattelimme paistaa nuotiomakkaraa.

metsä, winter, snow, lumi, pulkkamäki, skiing,

laavu, nuotiopaikka, campfire, talvi, winter, metsä, forest,

metsä, winter, snow, lumi, pulkkamäki, skiing, winter sport, outdoor,

metsä, winter, snow, lumi, pulkkamäki, skiing,
Retkipaikastamme löytyi tosiaan ihana laavu, jossa pystyi tehdä nuotiomakkaraa. Siellä olikin tulet jo valmiina edellisten retkeilijöiden jäljiltä, joten laitoimme makkarat vain paketista ritilälle paistumaan. Makkara maistui luonnonääressä tosi hyvälle. Lämmittikin kivasti ja nuotion ääressä sai lämmiteltyä käsiäkin. Laavun viereen oli rakennettu ulkoliikuntavälineitäkin. Ne jäivät tällä kertaa testaamatta, kun oli niin kohmeessa. Ensi kerralla sitten. Joku kerta voisi mennä tuonne ilta-aikaankin kun jo hämärtyy. Olisi ihanan tunnelmallista istua nuotion ääressä ja sytytellä ympärille soihtuja.

laavu, nuotiopaikka, campfire, talvi, winter, metsä, forest,

nuotio, campfire, makkara, sausage, outdoor, talvi, winter, fire,


makkara, sausage, nuotio, campfire, nuotiomakkara,

Hiihtolatukin meni aivan nuotiopaikan vieressä. Suksia ei otettu mukaan. Itse en omistakaan sellaisia. Joskus lainannut kotipuolessa käydessä sukulaisilta. On kyllä ikävä hiihtämistä. Tosi harvoin sitä tulee harrastettua enää.
lumi, snow, talvi, winter, lumilatu, hiihtolatu, skiing, ski,

Olipas ihana ja rentouttava viikonloppu. Pitäisi useammin ottaa aikaa ja käydä kotipuolessakin! :-) Nautin suuresti luonnosta ja sukulaisten seurasta siellä.


 tulips, red, punainen, tulppaanit, kukat, kevät, spring, vase, maljakko,


Translation: I had a wonderful and relaxing weekend in the "home home" before last weekend. It consisted of outdoor activities on the lake and sledding hill. It was really fun. Of course, I had time also to eat and drink well. For example, a campfire sausage  at the shelter. Worthy of mention is also a barbecue kiosk purchased meat pie. I admired the beautiful flowers in a vase, tulips. Spring is on its way.

No comments :

Post a Comment