21 February 2015

Uutta tuccaa. Vaalea ombre!

Vaaleasta tukasta vaaleaan ombreen

 
Kampaajalla tuli käytyä jo jokunen päivä sitten. Hiuksiini laitettiin liukuvärjäys/ ombre-väri. Aika vaaleana kuitenkin edelleen pysyttiin. Mutta hieman tummempaa ja luonnollisempaa sävyä haettiin.
 
Olin täällä blogissa aiemmin puhunut, että kasvatan omaa väriä hiuksiini, Täällä.  Noin viiden kuukauden ajan sitä urakkaa tuli tehtyä. Yllättävän pitkään jaksoin. Kunnes tajusin, että urakassa menisi varmaan vuosia :D Ja haluan että on kivat hiukset ja voi pitää niitä miten haluaa, nyt eikä myöhemmin. Eikä tarvitsis koko ajan peitellä tyvikasvua tms.
 
Alkoi siis siinä määrin kyllästyttämään tuo hiusten kasvatusurakka, että oli luovutettava:). En tykännyt enää yhtään myöskään rajasta omien ja värjättyjen hiusteni välillä, koska se oli niin voimakas. Värjätty vaalea osa hiuksistani myös kellastui tosi helposti (kuten kuvissa alla näkyy). Lopulta oli tartuttava luuriin ja soitettava kampaajalle.

Olin jo aiemmin aikoja sitten meinannut mennä parturi Bow' hun Helsinkiin. Netissä taisin silloin eksyä heidän sivuilleen, kun etsin partureita Helsingin keskustasta. Slloin se jäi kuitenkin väliin. Joten nyt valinta oli helppo minne mennä. Eli bow'hun tilasin ajan. Huomasin muuten että tätä kampaamoa käyttää myös suosittu bloggaaja Xenia (Xenia's day).

ombre, hair, hiukset, väri , värjäys, natural, luonnollinen, tukka, vaalea, liukuvärjäys, blondi, blonde ombre, hair color, long hair, curly hair, kiharat,
 
Tässä kuvat hiuksista ennen ja jälkeen:
ombre, ombre hair, kampaaja, salon, parturi, blonde ombre, blonde, natural hair, luonnollinen, vaalea, tukka, hiukset, hiusväri 
 
Kumpi on parempi? :) (oikealla siis lopputulos;))

Halusin värin olevan lähellä omaa väriäni. Rusehtava, vaaleaa kuitenkin. Kylmän sävyinen, luonnollinen. Ombre tyyliin siis, että ei tarvitsisi usein värjäillä. Ja kuvissa tosiaan näkyy lopputulos.
Nyt on helppo kasvattaa omaa väriäni juuresta. Kun latvat eivät ole enää blondin keltaiset, vaan ihanan luonnollisen värinen koko tukka. Ja kun tuntuu siltä voin käydä kampaajallani hieman sävyttämässä tai radoittamassa hiusten pituuksia.
 
Kampaamon kirkkaat valot tekivät kuvia ottaessa, että hiukset näyttävät kirkkaammilta ja tyvi saman sävyiseltä kuin muut hiukset. Kotona otettuja kuvia tuossa alempana. Joista näkyy, että tyvi on tosiaan tummempi. Ja liukuvärjäys efektillä vaalenee latvaan päin. Latvaosaan laitettiin myös muutamia raitoja, jotta värit sekoittuvat paremmin yhteen. Hassua miten eri valoissa hiukset (väri) näyttää erilaiselta :D

En voi edes sanoa miten tyytyväinen olen lopputulokseen. Varmaan koskaan onnistunut näin hyvin kampaajalla käynti. Muutos oli aika iso, etenkin kun kuvia katsoo. Vuosia on tullut oltuakin ihan superblondi. Mutta parempaa värjäystylosta en olisi edes voinut kuvitella. Olin ihan yllättynyt miten hyvä tuli. Samalla hieman leikattiin latvaakin. Jotta saatiin huonot hapsut pois ja tukka kasvaa jatkossa taas paremmin, ja näyttää terveemmältä.

ombre, hair, hiukset, väri , värjäys, natural, luonnollinen, tukka, vaalea, liukuvärjäys, blondi, blonde ombre, hair color, long hair, curly hair, kiharat,  
 
ombre, hair, hiukset, väri , värjäys, natural, luonnollinen, tukka, vaalea, liukuvärjäys, blondi, blonde ombre, hair color, long hair, curly hair, kiharat,
 
Hain muuten netistä, mitä sana OMBRE tarkoittaa:
 

Liukuvärjäys / ombre


Ombre-hiusten nimitys tulee ranskankielestä, jossa sana “Ombre” tarkoittaa suurinpiirtein liukuvaa varjoa. Hiuksissa sana on vakiintunut tarkoittamaan hiustenvärjäystä, jossa tumman ja vaaleamman värisävyn rajaa ei erota – liukuvärjäys.
Ombre on tullut huippusuosituksi sen jälkeen kun julkisuuden henkilöt omivat sen itselleen. Yksi liukuvärjäyksen eduista on se, että se sopii lähes kaikille.

And in english:

Ombré
 describes the gradual blending of one color hue to another, usually moving tints and shades from light to dark. The technique is commonly seen as a surface treatment in fashion and art. During the early 21st century ombré became a popular feature for hair coloring, nail art, and even baking, in addition to its uses in home decorating and graphic design.

Ombre hair
Ombre hair refers to hair color fading from dark to light, or vice versa. Instead of the color starting from the roots, it gradually becomes lighter, or darker, towards the ends. The word "ombre" in French means shadow or shade. Think Sarah Jessica Parker in Sex and the City, Rachel Bilson, Whitney Port.
Friend 1: "Did you notice all the celebrities are letting their roots grow out?"
Friend 2: "Yes, that's called ombre hair!"
  

ombre, hair, hiukset, väri , värjäys, natural, luonnollinen, tukka, vaalea, liukuvärjäys, blondi, blonde ombre, hair color, long hair, curly hair, kiharat,
Täytyy tunnustaa, että aluksi epäilytti miten käy kun kampaajantuoliin istuin (näin taitaa käydä joka kerta!). Ollut pari kertaa Hesassa huonot kampaajakokemukset. Mutta tällä kertaa tuloksesta tuli jopa parempi kuin osasin toivoakaan. Suosittelen tätä kampaamoa ehdottomasti. Sinne aion mennä jatkossakin itse.
 
Pakko muuten loppuun sanoa, ettei ollut töissä enää työkaverit tunnistaa minua! :D Tuli sitten sen verran muodonmuutosta tehtyä. Pitää tunnustaa, että on tässä itsekin totuttelua vielä tähän vähän tummenpaan tukan sävyyn. Aika muutos kumminkin siitä ihan vaaleasta tukasta. Kaikki muistavat minut blondina, vaikka vuosien saatossa monia värejä tullutkin kokeiltua (punaisesta, ja vaaleasta mustaan asti ja siltä väliltä). Tällä hetkellä tuntuu, että tämä luonnollinen väri on minulle paras. Samaa mieltä olleet kaikki tutut, kilpaa kehuneet uutta tukkaani :)
 
Ensi kerralla voisin uskaltaa leikata hieman enemmänkin hiusten pituudesta. Mietin jo sitäkin, että seuraavaksi voisi myös laittaa enemmän vaaleata väriä. Uusi väri ollut päässä vasta viikon, ja jo mietin seuraavaa kampaajakäyntiä ja mitä haluan. No hyvä se on käydä ajoissa valmistautumaan ja suunnittelemaan. Tosin suunnitelmat ja hiushaaveet voivat muuttua vielä matkan varrella moneen kertaan. Uskoisin nimittäin seuraavan kerran meneväni parturiin aika pitkän ajan päästä vasta. Tyyyliin puoli vuotta, tai ainakin useampi kuukausi. Minusta ei ole hyvä rasittaa hiusta usein värjäämällä. Tämän ombre-tyylin hyvä puoli onkin siinä myös, ettei tarvitsekaan värjätä niin usein. Oma väri kasvaa sieltä luonnollisesti sekaaan (Ainakin toiv. Katsotaan oliko väri lähellä omaa hiusteni väriä!). Sitten vasta parturiin varaamaan aikaa, kun alkaa vaikuttaa että väri tarvitsisi jonkunlaista ehostamista.
 

Translation: My new hair. From light hair color to light ombre. What do you think? Was it better before or after?
 

No comments :

Post a Comment