4 February 2015

Vinkit työhakemukseen lentoemännäksi


Aiemmin postauksessa: Lentoemännäksi?  kerroin hakeneeni lentoemännäksi. Ja sain (yllätyksekseni) kutsun haastatteluun. Tässä postauksessa kerron vinkkejäni hakemuksen tekoon. Kannattaa ihmeessä hakea jos lentoemännän työ on unelma-ammattisi, ja täytät alallle vaadittavat kriteerit. Nämä kriteerit löytyvät internetistä ja lentoyhtiöiden omilta sivuilta. Peruskriteerit mainitsin myös aikaisemmin.

Hyvä alkuun etsiä tietoa ja lukea millaista lentoemännän työ on käytännössä. Ja miettiä oletko varmasti valmis siihen. Jos perehdyttyäsi ammatin eri puoliin ("siihen kaikkeen sen uniformun ja glamourin takana") olet vielä kiinnostunut. Tässä tulee vinkkejä:airplane, sky, lentokone, aircraft, plane, taivas


Minne laittaa hakemus?

- Laita hakemuksia useisiin lentoyhtiöihin, missä olisit valmis työskentelemään. Internetin kautta löydät hyvin tietoa.
- Avoimista työpaikoista lentoyhtiöt ilmoittavat internet-sivuillaan. Haku tapahtuukin usein internetissä. Kannattaa seurailla säännöllisesti eri lentyhtiöiden sivuja.
- Jos jossain haluamassasi lentoyhtiössä ei ole juuri sillä hetkellä haku käynnissä. Laita ihmeessä avoin hakemus, mikäli se on mahdollista. He voivat näin tarpeen tullen jatkossa ottaa sinuun yhteyttä. jos hakemustasi vastaavia avoimia paikkoja vapautuu.

- Suomen lisäksi kurssille voi hakea myös ulkomailla toimiviin lentoyhtiöihin. Usein paikkoja onkin ulkomailla tarjolla enemmän, mutta kilpailu kovempaa.
- Eksyimpä muuten nettiä selatessa ja etsiessä lentoyhtiöitä, minne laittaa hakemus sivustolle; jossa on listattu ulkomailta löytyvät lentoyhtiöt, joissa on avoimia työpaikkoja lentoemännälle. Sen löydät TÄÄLTÄ.  Jos olet kiinnostunut työskentelemään ulkomailla (siis joo työskentelet lentoemäntänä joka tapauksessa ulkomailla, mutta jos haluat myös että lentojen base eli ns.tukikohta on ulkomailla. Tällöin asut siellä tukikohdan lähellä myös itse).

- TÄSSÄ myös sivu työpaikoista niin Suomeen kuin ulkomaille ja merellä, maassa tai ilmassa :D.


Mitä laittaa hakemukseen?

- Ihan aluksi kannattaa tehdä tai päivittää olemassa oleva CV, jotta se on ajantasainen. Sen tarvitset välttämättä. Hyviä pohjia cv:n tekoon löytyy mm. henkilöstotalo.fi- sivuilta: TÄÄLTÄjos et vielä semmoista omista. Lisäksi tuolta löytyy hyviä vinkkejä cv:n kirjoittamiseen muutenkin.
- Toinen sivu mistä luin vinkkejä cv:n ja hakemuksen tekoon on Monster.fi- uraneuvonnan sivut TÄÄLLÄ.

- Lisäksi on hyvä kertoa hieman itsestään, jos hakemuksessa on vapaata kenttää. Voi laittaa alkuun  myös saatekirjeen. Työhakemus.org- sivuilta löydät tietoa saatekirjeesta ja sen teosta, eli TÄÄLTÄ.
- Saatekirje on tavallaan esittelykirje hakemuksen alussa. Erittäin tärkeä laittaa, jos teet työhakemuksen sähköpostilla ja laitat hakemuksen/ cv:n liitetiedostona.

- Kirjoita hakemus sillä kielellä, jolla työpaikkailmoituskin on.
- Vastaa vaadittaviin kysymyksiin.
- Ole rehellinen.
- Kerro hyvistä puolistasi, ja missä on kehitettävää vielä.
- Mainitse jos sinulla on jotain erityistaitoja.
- Kerro miksi haluat lentoemännäksi. Ja miksi olisit hyvä siinä työssä.


lentoemäntä, lentoemännäksi, työhakemus, job application, flight attendant, cabin crew, lentokone, airplane, aircraft


Oma hakemukseni

- Ihan ensimmäiseksi tein uuden cv:n.
- Olen semmoisen aiemmin tehnyt, mutta on jäänyt varmaan vanhalle koneelle. Eikä ole tarvinnut vuosiin sellaista tehdä tai päivitellä. Minkä aion kyllä jatkossa korjata, eli päivittää cv:täni myös useammin. Pohjamallin cv:lleni otin henkilöstötalonsivuilta: ansioluettelo eli cv. Tallensin sen koneelleni ja muokkasin tiedot minua koskeviksi.
- Eniten aikaa meni kyllä cv:n tekoon. Joutui etsimään kaikki vanhat koulutuodistukset, työtodistukset ym. Mutta urakan tehtyäni olin tyytyväinen kun sain sen kasaan. Tallensin tehdyn cv:ni heti koneelleni sekä sähköpostiini, jotta se pysyy jatkossa tallessa. Ja näin cv:täni on helppo
myöhemmin päivittää.

- Tein saatekirjeen. Tallensin myös tämän koneelleni talteen. Ainakin parin lentoyhtiön hakemukseen lisäsin tekemäni saatekirjeen.
- Saatekirjeeseen laitoin kuka olen ja mitä työtä haen. Lisäksi kerroin taustastani ja miksi haen kyseiseen työhön. Perustelin myös miksi olisin hyvä valinta tähän työhön. Eli kerroin hyvistä puolistani ammatin kannalta ja vähän luonteenpiirteistäkin. Kerroin, että cv:ni löytyy liitetiedostona. Loppuun kirjoitin miten hakukriteerit minuun täsmäävät, ja oliko joku kriteeri "hilkulla". On hyvä olla rehellinen heti alkuun. Aina kannattaa kokeilla, vaikka esim. ruotsin kieli ei ole sujuva.

- Etsin netistä tietoa eri lentoyhtiöistä. Pääasiassa Suomessa toimivista.
- Joissain oli juuri sillä hetkellä haku käynnissä, jonne laitoin hakemuksen. Lisäksi tuli laitettua parit avoimet hakemukset.
- Huomasin, että lentoyhtiöstä riippuen hakemukset voivat olla aika erilaisia. Jonnekin oli englanniksi ja jonnekin suomeksi. Joillain yhtiöillä oli valmis pohja mikä netissä täytettiin ja lähetettiin suoraan heille. Joihinkin piti kirjoittaa hakemus ja lähettää se omalla sähköpostilla.
- Kaikkiin hakemuksiin sai liittää oman CV:n. Saatekirjekin tuli muutamaan laitettua.

- Sitten vain jäin odottelemaan vastauksia hakemuksiini.
- Paikat joihin laitoin avoimen hakemuksen, ilmoittivat  että ovat sellaisen saaneet ja tallentaneet tietokantaansa. Viestissä mainittiin heidän palaavan asiaan jos sopivia tehtäviä yhtiöstä löytyy.
- Jostain tuli vastaus, että olivat saaneet hakemukseni. Mutta eivät vie hakemustani eteenpäin tällä kertaa. (Se oli ulkomaan lentoyhtiöstä tullut vastaus. En osaa arvatakaan paljon siellä hakijoita. Varmasti kilpailu on kova).
- Sitten yhtenä päivänä luin sähköpostistani viestin, jossa jo aihe- kentässä luki: haastattelukutsu **** lentoyhtiöön. Olin revetä jo tässä vaiheessa onnesta. Pääsin hakuprosessissa eteenpäin! Tämän kutsun haastatteluun sain neljä päivää hakemuksen laiton jälkeen. (Kyseessä lentoyhtiö, jonne haettiin juuri sillä aikaa uusia lentoemäntiä).


airplane, aircraft, plane, lentokone, sky, taivas, pilvet,


Onnea hakemusten tekoon. Toivottavasti saatte kutsuja haastatteluihin ja pääsette töihin alalle, josta unelmoitte! :)

Kertokaa omia kokemuksianne, jos olette hakeneet lentoemännäksi, miten on käynyt. Ja jos jollekin on tästä postauksestani apua, kuulisin mielelläni :)


- kuvat googlesta -

Translation: Tips for job applications to become a flight attendant. Important things to do are cv and cover letter. Be honest. Tell why you want to work, and you'd be good at it. Good luck to your application! I hope you get to the field of which you dream of :)

No comments :

Post a Comment